Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drilltroppen stenges

Drilltroppen oppheves fram til høsten.

LEGGES NED: Hans Majestet Kongens Gardes årlige drilloppvisning for kongefamilien på Slottsplassen. Her gevær-drilltroppen i aksjon. Dronning Sonja og Kong Harald på balkongen.
Foto Morten F. Holm / SCANPIX
LEGGES NED: Hans Majestet Kongens Gardes årlige drilloppvisning for kongefamilien på Slottsplassen. Her gevær-drilltroppen i aksjon. Dronning Sonja og Kong Harald på balkongen. Foto Morten F. Holm / SCANPIX Vis mer

Drilltroppen opphever sin virksomhet fram til høsten, melder troppen selv på sin uoffisielle nettside.

Oberstløytnant og kommunikasjonssjef i Hæren, Per Espen Strande, bekrefter at troppen skal omdisponeres.

- Dette er mange godt trente soldater som nå blir omdisponert. Nå fyller de et behov som har forsvaret har et annet sted, sier han til Dagbladet.

Avlyste arrangementer

Strande forteller at årsaken til omdisponeringen er at coronasituasjonen har ført til at flere av arrangementene som kompaniet egentlig skulle deltatt på, nå er avlyst.

- Dette betyr at mannskapene i drilltroppen ikke har arbeidsoppgaver som de normalt ville hatt. Derfor omdisponeres disse mannskapene for å fylle Forsvarets behov andre steder. Drillaktiviteten hadde selvfølgelig ikke blitt stanset, og mannskapene hadde ikke blitt omdisponert, hvis dette hadde vært et normalt år uten corona, sier Strande til Dagbladet.

Drilltroppen, tilhørende 3. Gardekompani, er et kompani tilhørende Hans Majestet Kongens Garde. Kompaniet fungerer som et seremoni -og oppvisningskompani. Kompaniet, som består av en drilltropp, en musikktropp og en kompanistab, har høstet mye anerkjennelse internasjonalt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!