Drilltroppen stenges

Drilltroppen oppheves fram til høsten.

LEGGES NED: Hans Majestet Kongens Gardes årlige drilloppvisning for kongefamilien på Slottsplassen. Her gevær-drilltroppen i aksjon. Dronning Sonja og Kong Harald på balkongen.
Foto Morten F. Holm / SCANPIX
LEGGES NED: Hans Majestet Kongens Gardes årlige drilloppvisning for kongefamilien på Slottsplassen. Her gevær-drilltroppen i aksjon. Dronning Sonja og Kong Harald på balkongen. Foto Morten F. Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Drilltroppen opphever sin virksomhet fram til høsten, melder troppen selv på sin uoffisielle nettside.

Oberstløytnant og kommunikasjonssjef i Hæren, Per Espen Strande, bekrefter at troppen skal omdisponeres.

- Dette er mange godt trente soldater som nå blir omdisponert. Nå fyller de et behov som har forsvaret har et annet sted, sier han til Dagbladet.

Avlyste arrangementer

Strande forteller at årsaken til omdisponeringen er at coronasituasjonen har ført til at flere av arrangementene som kompaniet egentlig skulle deltatt på, nå er avlyst.

- Dette betyr at mannskapene i drilltroppen ikke har arbeidsoppgaver som de normalt ville hatt. Derfor omdisponeres disse mannskapene for å fylle Forsvarets behov andre steder. Drillaktiviteten hadde selvfølgelig ikke blitt stanset, og mannskapene hadde ikke blitt omdisponert, hvis dette hadde vært et normalt år uten corona, sier Strande til Dagbladet.

Drilltroppen, tilhørende 3. Gardekompani, er et kompani tilhørende Hans Majestet Kongens Garde. Kompaniet fungerer som et seremoni -og oppvisningskompani. Kompaniet, som består av en drilltropp, en musikktropp og en kompanistab, har høstet mye anerkjennelse internasjonalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer