Dristig nettforsøk

Nå studerer rundt 7000 nordmenn ett eller flere av de 250 norske kursene du finner på nettet. Elise Røher tok med seg PC-en og familien til Vietnam. Hun forsøkte seg på IT for lærere, men studiet gikk ikke helt som planlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bransjen regner med en dobling i antallet studenter hvert år framover. De fleste nettstudentene tar etter- og videreutdanning, og er ofte voksne og etablerte.

Eksotisk studie

Elise Røher fra Haugesund er 39 år og har jobbet 16 år som barneskolelærer. Høsten 1997 dro hun sammen med sin mann og to døtre til Vietnam der hennes mann skulle jobbe. For å slippe å gjøre ingenting altfor lenge, begynte hun på utdanningen IT for lærere. Men selv i et tilsynelatende enkelt studium, der du kan styre det meste selv blant palmer og sol, kan ting gå galt.

- Internett i Vietnam ble ikke koblet til før desember i 1997, og vi var blant de første utlendingene som koblet oss på, sier Elise.

- Det var en del startproblemer med nettet her, og til tider har forbindelsen min med spesielle adresser i Norge vært lukket. Vi klaget og spurte om årsak uten å få svar, sier Elise og legger ikke skjul på at det kan ha vært det kommunistiske regimet i Vietnam som satte en stopper for e-postmottak og -sendinger.

Fristelser

Nydelig klima og spennende severdigheter i landet, og uten å ha kontakt med medstudenter annet enn via e-post, gjorde at Eli ikke var like disiplinert under hele studieperioden.

- Opplegget til mitt studium var veldig bra, men det var litt for mange andre fristelser. Likevel har jeg fått en hel masse erfaringer og hadde et flott opphold selv om jeg ikke fullførte kurset, forteller Elise Røher til Dagbladet.

Her finner du informasjon om de rundt 250 norske utdanningene du kan ta over Internett:

www.nettskolen.no
http://www.nks.no/
http://skolenettet.nls.no/fjernund
http://www.agderforskning.no/virtuell/nettbase.htm

www.idb.hist.no/nitol/

home.nettskolen.nki.no/~morten/

http://www.nnhs.com/

Her er en liste over 130 utenlandske institusjoner som tilbyr undervisning over Internett:
home.nettskolen.nki.no/~morten/cisaer/catalogue.html