- Drit for Tyskland!

Gjennom å tørke seg med behagelig tre-lags dopapir, kan vanlige tyskere hjelpe landet ut av den økonomiske krisa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tysk økonomi har lenge vært nede i en bølgedal. Landet har fått refs fra EU for den høye gjelda, og staten har satt i gang knallharde sparingstiltak for å få endene til å møtes.

Men

tyskerne

har ikke særlig tro på at politikerne klarer få landet ut av den økonomiske bakevja.

I manglende tro på politikernes evne til å løse landets økonomiske problemer, har tre menige menn tatt saken i egne hender og startet aksjonen

«Scheissen für Deutschland»

, altså «Drit for Tyskland!».

Rikere for hvert tørk

«Drit for Tyskland!»-aksjonen gjør det mulig for vanlige tyskere avhjelpe krisen ved å kjøpe det spesielle dopapiret, som selges i butikker over hele forbundsrepublikken.

For hver dorull som selges, sender aksjonen 2.5 eurocent til statskassa. Dorullene selges i åttepakninger. Dermed blir det tyske finansdepartementet hele 20 cent rikere hver gang en tysker kjøper det populære produktet.

Aksjonen har regna seg fram til at dette på sikt kan bli svært så inntektsbringende for felleskassa. Tyskerne bruker nemlig 4,6 milliarder doruller i året.

Dopapirpengene sendes finansdepartementet med en klar forutsetning om at de skal gå til å lette krisen og slette landets enorme gjeld, som aksjonen anslår til å være 16 000 euro per innbygger.

Trekkes fra på skatten

Aksjonen er ikke helt uten fordeler for forbrukerne selv heller. Inne i åttepakningene finnes et lite skjema, der forbrukerne kan fylle ut navn og nummer. Disse sendes inn til likningskontoret, slik at noen av dopapir-utgiftene kan trekkes fra på skatten.

«Scheissen für Deutchland» kan dessuten friste med et produkt av særdeles høy kvalitet - mykt og behagelig tre-lags dopapir. Aksjonslogoen finnes på hvert tørk, til påminnelse om at man støtter tysk økonomi for hvert eneste dobesøk.

Les mer:

Hjemmesiden

«Scheissen für Deutschland»

er svært godt besøkt. Der kan du lese alt om aksjonen, i tillegg til å laste ned logo til mobiltelefonen og den spesielle «Scheissen für Deutschland»-ringetonen.

Dermed kan tyskerne gjøre sitt fornødne med ekstra god samvittighet. Folk med forstoppelse trenger imidlertid ikke slite med dårlig samvittighet for at de i mindre grad enn andre kan hjelpe samfunnet. Mennene bak Scheissen für Deutschland» har nemlig stadig nye jern i ilden.

Tidligere har de gjennomført aksjonene:

- Drikk alkohol for regnskogen!

- Røyk for Afghanistan!

- Fyll bensin for pensjonene!

Populært

Om det skyldes idealisme, humor eller begge deler, er usikkert, men aksjonen har blitt svært godt mottatt av tyskerne. De har strømmet til butikkene for å kjøpe det tre-lags dopapiret.

Så får vi se om tyskerne faktisk klarer å drite seg ut av finanskrisa.

SLIK SER DE UT: Åtte-pakkene man får kjøpt i tyske butikker.
<B>AKSJONENS LOGO Kan også lastes ned på mobilen.
GJELDSTYNGET TYSKLAND: Denne klokka, utarbeidet at Karl Heinz Daeke, lederen for foreningen av tyske skattebetalere, viser dagens tyske statsgjeld.