- Drit for Tyskland!

Gjennom å tørke seg med behagelig tre-lags dopapir, kan vanlige tyskere hjelpe landet ut av den økonomiske krisa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tysk økonomi har lenge vært nede i en bølgedal. Landet har fått refs fra EU for den høye gjelda, og staten har satt i gang knallharde sparingstiltak for å få endene til å møtes.

Men

tyskerne

har ikke særlig tro på at politikerne klarer få landet ut av den økonomiske bakevja.

I manglende tro på politikernes evne til å løse landets økonomiske problemer, har tre menige menn tatt saken i egne hender og startet aksjonen

«Scheissen für Deutschland»

, altså «Drit for Tyskland!».

Rikere for hvert tørk

«Drit for Tyskland!»-aksjonen gjør det mulig for vanlige tyskere avhjelpe krisen ved å kjøpe det spesielle dopapiret, som selges i butikker over hele forbundsrepublikken.

For hver dorull som selges, sender aksjonen 2.5 eurocent til statskassa. Dorullene selges i åttepakninger. Dermed blir det tyske finansdepartementet hele 20 cent rikere hver gang en tysker kjøper det populære produktet.

Aksjonen har regna seg fram til at dette på sikt kan bli svært så inntektsbringende for felleskassa. Tyskerne bruker nemlig 4,6 milliarder doruller i året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.