Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Drit og dra, din tomskalle!

Sarkozy må be om unnskyldning etter kjempetabbe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Med synkende oppslutning blant det franske folk burde kanskje president Nicolas Sarkozy være ekstra påpasselig med hvordan han ter seg offentlig. Men i helga gikk det likevel virkelig galt:

En frilansfotograf fanget tilfeligvis inn presidenten idet han kaller en mann for «tomskalle» og ber ham «drite og dra». Nå går videoen verden rundt, og presidenten må gå ut og beklage oppførselen offentlig.

- Jeg skulle latt det være, sier han til AFP.

Avvist

Opptrinnet fant sted under åpningen av en landbruksmesse i Paris på lørdag. Sarkozy ankommer messa og baner seg vei gjennom folkemengden. Idet han skal til å ta den omtalte mannen i hånda, utbryter denne:

- Å nei, ikke rør meg!

Presidenten, som begynner å le, sier da:

- Drit og dra.

image: - Drit og dra, din tomskalle!

- Du skitner meg til, fortsetter den fremmede mannen.

- Drit og dra, din tomskalle! lyder det korte svaret fra presidenten, som fortsetter gjennom folkemengden.

Men da var skaden allerede skjedd. Frilansfotografen ga fra seg videoen, og innen søndag kveld var opptrinnet sett av over en halv million sjokkerte franskmenn på avisa Le Parisiens nettutgave.

- Også et menneske

Nå forklarer presidenten episoden med at han følte seg forulempet av mannen, og at han ikke klarte å styre temperamentet.

- Jeg tror vi alle kan reagere slik når vi kjenner oss forulempet. Presidenten er også et menneske, sier statsminister Francois Fillon til sjefens forsvar.

Men det er ikke første gang presidentens utbrudd får uheldige konsekvenser:

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media