Drittby i tet

Oslo vekker følelser. Hatet av mange, men fylkeskonkurransen «Best å bo» viser at hovedstaden er elsket av enda flere. Sørg for at ditt favorittfylke ikke havner i bakleksa!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hører med til sjeldenheten at hovedstaden kommer spesielt godt ut på statistikkene. Hvis Oslo topper listene er det som regel i neagtiv forstand. Mest voldelig, flest tyverier og mest forurensa. Men nå også best likt.

I Dagbladets store fylkeskonkurranse «Best å bo» topper Oslo lista over de mest populære fylkene i Øst-Norge, med 38 prosent av stemmene. Men løpet er på ingen måte kjørt for noen av konkurrentene. I fire uker til kan folk gi sin stemme til favorittfylket.

19 fylker samt Svalbard skal delta i kampen. Like mange journalister i Dagbladet er blitt bedt om å skrive hvorfor akkurat fylket de kommer fra er best. Den siste uka har leserne kunnet kose seg med hjertevarme skildringer fra Oslo, Akershus, Hedmark, Oppland og Østfold

Alle fylker er åpne for avstemning, dette er den foreløpige stillingen:

Oslo topper lista av de østnorske fylkene, mens Nordland leder med 30 prosent i nord. I Vest-Norge ligger Rogaland øverst med 25 prosent av stemmene. Lille Vestfold er størst i Sør-Norge med nær 33 prosent av stemmene.

Men fortsatt er det store muligheter for å påvirke utfallet. Neste uke står de nordligste delene av landet for tur. Mandag starter vi uka med Svalbard. I første runde skal det beste fylket i Nord-, Sør-, Øst- og Vest-Norge stemmes fram. Disse fire møtes så i en semifinale, før den endelige finalen avholdes 11. november.

- Avstemningen handler ikke om hvilket fylke som er best organisert eller har best økonomi. Avstemningen handler om hvilket fylke folk føler det er best å leve i, sier redaktør Esten O. Sæther.

Har du en fylkesfavoritt: Gi din stemme her

NY VRI: Middelalderparken i Oslo, en ny vri på hovedstaden.