Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drittlukt stopper hotell-drøm

Familien Birkeland kjøpte en skole, satset seks millioner kroner og hele framtida på et helsehotell som nå har blitt deres livs mareritt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VIKEDAL i Rogaland (Dagbladet): - Dessverre har vi kjøpt katta i sekken, i dag er dette stedet null verdt, sier Nils Magne Birkeland til Dagbladet.

Han kjøpte gamle Mo skole i Vikedal av Vindafjord kommune for to år siden. Han pusset opp, utvidet og tok imot gjester helt fram til det ble oppdaget at kloakkanlegget hadde grove mangler.

Konsulenter beregnet at det ville koste tre millioner kroner å ruste opp kloakkanlegget. Det var et sjokk for Birkedal. I år har han ikke tatt imot en eneste gjest.

- Situasjonen er håpløs. Vi føler oss som fanger i eget reir. Vi kan ikke leve av å tygge gress her, sier Birkedal, som har engasjert advokat og er klar til å ta ut stevning mot kommunen. Han vil ha kjøpsavtalen hevet og krever alle utgifter dekket.

Gammel grendeskole

Ordfører Oddvar Haugland (KrF) i Vindafjord avviser kravet og stiller seg uforstående til Birkelands anklager.

- Han kjøpte en gammel grendeskole og kan ikke forvente et kloakkanlegg som kan dekke behovene til en stor reiselivsbedrift, sier Haugland.

Kloakken løper ut i en liten kum som fort renner over. Da flyter kloakken ut i en bekk med kontakt videre til ei fredet lakseelv. Fylkesmannen skriver i et brev at utslipp til Vikedalselva vil bli vurdert politianmeldt.

- Fryktelig belastning

- Den menneskelige belastningen er fryktelig, for vi har satset alle sparepengene på dette, sier Birkeland.

Han spør hvorfor kommunen ga tillatelse til bruksendring av skolen og byggetillatelse for et stort nybygg med så elendige kloakkforhold.

Ordfører Haugland kan ikke se at kommunen har noe å skjule, og mener det er byggherrens ansvar å sørge for tilfredsstillende kloakkforhold.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media