Drittsekk-kjendis skal få ting på plass

BERGEN (Dagbladet): Marthe Halvorsen (25) går fra Robinson-ekspedisjonen til «Stortings-ekspedisjonen». Nå skal hun nemlig hjelpe Ap-broileren Pål Berrefjord (24) å få en plass på Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ble veldig glad da jeg fikk spørsmål om jeg ville være rådgiver for Pål, forteller Marthe Halvorsen til Dagbladet.

Hun har vært politisk aktiv i AUF siden hun var 13 år. Det hun brenner for, er kvinnepolitikk og det som opptar folk i hennes aldersgruppe.

- Jeg vet selv hvor intenst engasjert folk blir av virkelighets-tv. Tenk om dette noe av engasjementet kunne blitt brukt på samfunnsnyttige ting, sier 25-åringen som nå studerer psykologi i Bergen.

Pål Berrefjord står på femteplass på Arbeiderpartiets stortingsliste. Plassen er usikker, men Berrefjord antas å ha gode sjanser for å få et sete i nasjonalforsamlingen.

Rundt seg har han samlet en gruppe på ti rådgivere. Deriblant Robinson-deltaker Marthe Halvorsen. Berrefjord legger ikke skjul på at Robinson-Marthe kan være til god hjelp for å nå frem til de mange unge, og eldre, velgerne som hver kveld benker seg foran diverse drittsekk-tvskjermer.

- Uten å ha vitenskapelig belegg for det, så regner jeg med at mange av de som ser drittsekk-tv er tradisjonelle hjemmesittere under valg. Derfor er det viktig å nå frem til denne gruppen og få dem til å bruke stemmeretten sin, sier Berrefjord som inntil nylig var rådgiver for næringsminister Grete Knudsen.

Han har lite sans for politikere som vil båndlegge sending av blant annet reality-tv.

- Det finnes vel rundt en million mennesker i Norge som ser på denne typen tv-programmer. Og alle de er ikke dumme, mener 24-åringen.

- Dette er noe folk må velge selv, mener han og innrømmer samtidig at han selv titter på blant annet Big Brother.

- Men jeg synes Big Brother er både pinlig, teit og platt, presiserer han.

PÅ TOKT MOT TINGET:</B> Pål Berrefjord får hjelp av Robinson-deltaker Marthe Halvorsen for å komme på Stortinget.
KJENDIS: Marthe Halvorsen ble kjendis da hun var med på Robinson-ekspedisjonen