- Drittsekk

Politiet i New York raser mot Bruce Springsteen fordi han kritiserer drapet på Amadou Diallo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Bruce Springsteen er en drittsekk. Han er på boikottlista vår, sier politisjef Bob Lucente i New York til New York post.

Bakgrunnen er rockelegendens nyeste låt, American Skin, der han kritiserer politiets framgangsmåte da 22 år gamle Amadou Diallo ble skutt og drept av fire politibetjenter fra Bronx politidistrikt.

Politiet avfyrte 41 skudd mot Diallo, fordi de trodde lommeboka han holdt var en pistol. De fire politibetjentene ble seinere frikjent for drapet.

American Skin er ikke spilt inn i studio ennå, men Springsteen har fremført låta under en konsert. Den ble tatt opp på bånd, og er allerede spredd over Internett. Det er helt klart at låta handler om drapet på Diallo. Den inneholder blant annet setninger om 41 skudd, og forvirring om en gjenstand er en kniv, en pistol eller en lommebok.

Politiorganisasjoner oppfordrer nå alle medlemmene sine til å boikotte Bruce Springsteens ti konserter i Madison Square Garden. Hvorvidt det vil gjøre noe fra eller til, er temmelig usikkert. Alle konsertene er allerede utsolgt.

DEMONSTRASJONER: Drapet på Amadou Diallo (23) utløste store protester.