Drive-in dopsjappe for tyskerne

Snart kan tyskere nær den nederlandske grensa sette seg i bilen og handle dop fra en «drive-in» coffeeshop på nederlandsk side.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bystyret i nederlandske Venlo har godkjent planer for såkalte coffeeshops utenfor byen og nær tyskegrensa. Grunnen: Holde tyske narkoturister unna byen.

I Nederland er en «coffeeshop» ingen vanlig kafé, men et sted man også kan kjøpe hasj og marihuana enten for å ta med eller røyke på stedet. Det er ikke tillatt i Nederland å omsette narkotika, men myndighetene godtar likevel at salg av små kvanta lette stoffer foregår i ordnede former.

Tusenvis hver dag

Med Europas åpne grenser frister den liberale nederlandske narkopolitikken turister fra nabolandene. Venlo ligger to kilometer fra grensa, og innen kjøredistanse bor fem millioner tyskere. De senere år har tusenvis krysset grensen daglig, og stadig flere gjør det.

Venlo ser ikke særlig vennlig på denne typen grensehandel, og vil flytte ut alle som ikke har annet ærend i byen.

Planlegger og talsmann for prosjektet, Elke Haanraadts, innrømmer at tiltaket skal holde utenlandske turister borte fra byen.

- Jeg tror tyskerne som kommer spesielt for de fem grammene vil tjene på det. Det er enklere for dem å kjøpe langs veien og så reise tilbake til Tyskland igjen, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer