Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

«Drive through»-coronatest i Oslo

På Aker legevakt i Oslo har det blitt satt opp et telt for å ta prøver av personer med mistenkt coronasmitte.

TEST I TELT: På Aker legevakt i Oslo har det blitt satt opp et telt for å ta prøver av personer med mistenkt coronasmitte. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Alle som ønsker å teste seg må melde fra til legevakten på forhånd for å avtale tid, skriver TV 2, som først omtalte saken.

- Så vil man bli oppringt av noen som er tilknyttet legevakten her på Aker og få et tidspunkt for oppmøte her, sier seksjonsoverlege Erlend Elde ved Aker Legevakt til kanalen.

Flere tiltak

Byråd Robert Steen sier til Dagbladet at coronasituasjonen er krevende og endrer seg fortløpende.

- Oslo kommune forholder oss til råd fra nasjonale helsemyndigheter. Hovedmålet er å begrense spredning og smitte, derfor har kommunen satt i gang flere tiltak, sier han.

Ifølge Steen opplever legevakten stor pågang og kommunen har satt verk flere tiltak for å hindre spredning av smitte. Et av disse er å opprette en «Drive-through»-prøvetakingsstasjon for dem som helsepersonell har vurdert for oppfølging.

- Dette gjør vi for å organisere effektiv prøvetaking. Det vil fungere som en slags «drive through»-klinikk. Det blir telt med tak over, siling gjøres i forkant via telefon, pasientene må komme med egen bil. Dette vil være tidsbesparende fordi pasientene kan komme til helsepersonell som kan teste flere på kortere tid.

Planen er å kunne åpne diagnoseklinikken i løpet av uka. Det er bare innbyggere med avtale som skal komme til denne stasjonen. Pasienter som ikke kan kjøre selv, vil fortsatt kunne få sykebesøk, ifølge Steen.

«DRIVE-THROUGH»: En «Drive-through»-prøvetakingsstasjon er opprettet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
«DRIVE-THROUGH»: En «Drive-through»-prøvetakingsstasjon er opprettet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

56 smittetilfeller

Onsdag kveld kom Folkehelseinstituttet med sin siste oppdatering om smittetilfeller i Norge. I løpet av ett døgn har ytterligere 23 personer testet positivt for viruset, og dermed er det registrert 56 smittetilfeller i Norge.

Ingen av dem som er smittet er alvorlig syke eller innlagt på sykehus. Personene er hjemmeisolert og følges opp av lokal helsetjeneste i sine kommuner.

Alle de nye tilfellene kan fremdeles knyttes til utbrudd i utlandet, hvorav ett av tilfellene er tilknyttet Iran, ett er tilknyttet Hongkong og resten er tilknyttet utbruddet i Nord-Italia, ifølge FHI.

Det er ventet en ny oppdatering klokka 18 i kveld.

FHI utvidet tirsdag reiserådene i forbindelse med coronautbruddet, og fraråder nå nordmenn å reise til de italienske regionene Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna og Piemonte, der svært mange har blitt smittet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!