Drivende boligrigg utenfor Bergen holdes på plass med ankerkjetting

Deler av mannskapet måtte evakueres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  En flyttbar rigg som var under slep utenfor Bergen slet seg søndag kveld og startet å drive. 

- Den var under slep vest for Bergen da slepet røk. Så har det ikke gått å få etablert et nytt.  Derfor har kapteinen om bord ønsket at alle som ikke trenger å være om bord hentes. Vi er bedt om å evakuere 15 personer og er på vei med et Sea King fra Florø, opplyser redningsleder Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Vind opp i sterk kuling og mørket var mye av årsaken til problemene.

Klokka 2 opplyste Hovedredningssentralen til Dagbladet at de 15 er evakuert og ville lande på Flesland flyplass i Bergen kort etter.

Kort tid senere kom meldingen om at en av båtene som skulle slepe riggen har fått tak i ankerkjettingen til boligriggen.

Klokka sju opplyser Hovedredningssentralen på twitter at riggen holdes holdes i posisjon av slepebåten ved hjelp av ankerkjettingen, og at operasjon med å få på plass en ny sleper vil starte ved dagslys.

- Det blir ikke behov for ytterligere nedbemanning, opplyser redningssentralen på Twitter.

Været er også i ferd med å bedre seg.

- Været blir bedre og bedre og vinden skal minke enda mer fram mot morgenkvisten. Det taler i favør av at de skal få fast riggen igjen, sier Åmlid.

Hovedredningssentralen ble varslet om problemene ved oljeriggen med navnet Safe Bristolia rundt 21.30, men fikk anmodningen om å nedbemanne riggen klokka 23.40.

Totalt er det 53 personer om bord.

Plattformen befant seg i natt rundt 28 nautiske mil fra land, ifølge NTB.