Drivende småbåt uten mannskap

Leteaksjon i Trondheimsfjorden. - Et mysterium, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Redningsledelsen og politiet i Sør-Trøndelag er i ferd med å trappe ned en stor leteaksjon i forbindelse med en tom småbåt som ble meldt drivende i Trondheimsfjorden utenfor Vikhammer i morges.

- Båten bærer tegn på at den har dratt fra land med folk.  Men vi har ikke funnet noen i sjøen, og vet heller ikke hvem som eier den uregisterte småbåt. Derfor vil vi gjerne ha tips fra publikum til telefon 73.89.90.90, sier operasjonsleder Harald Todal i Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Det var ved 08.45-tiden at politiet fikk to uavhengige meldinger om den båten om lag 300 meter fra land og småbåthavna i Vikhammer.

Åre pekte i sjøen

- Den ene åra hang fast og pekte i sjøen. Den andre åra ble funnet drivende og motoren - en fem hesters Mercury - var satt ned i sjøen selv om den ikke var i gang. Derfor tror vi at noen har dratt fra land med båten, men saken er fortsatt et mysterium, sier operasjonsleder Todal ved 12-tiden.

Det er en 14 fot plastbåt, grå utvendig  og flekket med glassfiber. Politiet tror det kan være en gammel livbåt, men det er ikke tegn til at den har hengt bak en større båt nå.

Politiet har snakket med flere vitner i småbåthavna uten å komme nærmere noen løsning.

Et Sea King redningshelikopter, en luftambulanse og en brannbåt har blant annet vært med på leiteaksjonen.