Etter at Bellona nesten gikk konkurs i 1989, har organisasjonen nå fått økonomien og miljøsatsingen på rett kjøl. Av sine næringslivsvenner har Bellona-sjefen lært å styre butikk.
- Hadde vi fortsatt å grave tønner, hadde vi ikke overlevd, sier Fredric Hauge. Han sier at Bellona har beveget seg fra å være pressgruppe til å bli premissleverandør.
Hauge bekrefter at han har nær kontakt med flere næringslivledere, som i større eller mindre grad også støtter Bellona eller Bellona Magasin, men avviser at Bellona har et integritetsproblem ved at de mottar økonomisk støtte fra næringslivet. 1600 bedrifter annonserer i Bellona Magasin. I fjor hadde organisasjonen en omsetning på vel 20 millioner kroner. Til sommeren skal de legge fram nye storstilte planer for driften, kalt B-7. Da skal også nytt hus og nytt konsept presenteres.
- Næringslivet trenger noen som forteller dem hvilke miljøkrav de må forholde seg til framover. Hadde ikke vi hatt vår integritet i orden, ville ikke vi vært verd å høre på for dem, sier Fredric Hauge.
Om forholdet til politikerne sier han:
- Jeg kan ringe enhver og de ringer opp igjen innen kort tid. Men vi bruker ikke mye tid på politikerne.
I stedet sørger organisasjonen for å overbevise næringslivet som igjen har innpass hos politikere.
Han sier at mens arbeidsgiverne har NHO, arbeidstakerne LO, så har naturen og miljøet Bellona.