ALLTID BEREDT : Butikkeier André Opheim i Olden i Stryn kommune nekter å bøye av for stormen «Dagmar». Han nekter å stenge butikken på tross av strømstans. MMS-foto: Halldor Hustadnes
ALLTID BEREDT : Butikkeier André Opheim i Olden i Stryn kommune nekter å bøye av for stormen «Dagmar». Han nekter å stenge butikken på tross av strømstans. MMS-foto: Halldor HustadnesVis mer

Driver butikk i stummende mørke

Da «Dagmar» tok strømmen, tok butikkeier André Opheim fram hodelykta og åpnet for handel på krita.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OLDEN i STRYN (Dagbladet): Tredje juledag var lokalene til ICA i Olden fulle av kunder, selv om de måtte betjenes ved hjelp av blyant og hodelykter.

- I dag tar vi bare imot kontant betaling på det vi selger, forteller Andre Opheim mens hans medhjelper bak disken tar unna kundene.

Hermetikk, takk
Både kasser og betalingskort er ute av drift på grunn av uværet Dagmar, som slo til med full kraft om kvelden 1. juledag.
Utenfor butikken er det lett å se katastrofens omfang. Taket på nabobygningen er revet av. Trær og telefonstolper ligger veltet.
Tirsdag ettermiddag var bygdefolket fortsatt uten strøm og mobildekning.
Kjølevarer og vektvarer var det derfor umulig å selge. Hodelykter, batterier og hermetikk gikk derimot som varmt hvetebrød.

På krita
Bare i enkelte tilfeller fraviker André Opheim kravet om kontant betaling.
-Er folk i nød, lar vi dem betale på krita, sier Opheim til Dagbladet.
- Vi må hjelpe hverandre i slike tider, sier medhjelperen hans bak disken.

Olden i Stryn kommune er en av bygdene som er  hardest rammet av uværet «Dagmar».
Like ved Olden sentrum var fjorden i ettermiddag farget hvit av melk, høyst sannsynlig fordi uværet har gjort det umulig å oppbevare den. Olden hadde vært uten strøm og mobildekning i nærmere 48 timer.

I sentrum hadde en stor bygning fått taket blåst vekk, og campingplassen var fullstendig rasert.

HER FJORDEN FULL AV SPILT MELK : Ikke alle fikk levert melka der de skulle i Olden i dag. MMS-foto: Halldor Hustadnes
HER FJORDEN FULL AV SPILT MELK : Ikke alle fikk levert melka der de skulle i Olden i dag. MMS-foto: Halldor Hustadnes Vis mer