Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Driver hjelpeløst på sjøen

Tre redningsaksjoner i Nord-Trøndelag i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Politiet i Nord-Trøndelag driver tre omfattende lete- og redningsaksjoner i natt.

To mann driver hjelpeløst rundt i en 21 fot båt på Namsenfjorden, en mann og en kvinne har gått seg bort i fjellet ved Sørli grensetraktene  mot Sverige, og letingen fortsetter etter en av de to mennene som sist ble sett da de dro ut torsdag morgen for å trekke garn.
Den ene av de to savnede ble funnet død i sjøen nordøst for Skjervøya i Osen like før klokka 20 lørdag kveld.

- Et ambulansehelikopter fra Brønnøysund og Røde Kors-mannskaper er på vei mot fjellområdet i Sørli der vi tror at en mann og en kvinne i 40-årene kan være, sier operasjonsleder Dag Hjulstad ved operasjonssentralen i Nord-Trøndelag til Dagbladet ved 01-tiden.

De dro inn på fjellet lørdag for å se på helleristninger i grensetraktene.

Ikke kledd for nattevandring
- Den første av dem ringte ved 21.40-tiden og sa at de hadde mistet både hverandre og retningssansen. De er ikke kledd for å være ute om natta med vind og bare noen få varmegrader. Foreløpig har vi mobilkontakt, sier Hjulstad.

En båt er på vei ut Namsenfjorden for å finne to menn i 40-årene fra Namsos som driver hjelpeløst rundt et sted mellom Nordstatland og Namsos.
De ringte fra en skjærgårdsjeep med motorstopp og hadde mistet kontrollen. Det er forholdvis fint vær, men noe vind og bølger i området.

10-åringer forsvant
I grensetraktene mellom Sør-Trøndelag og Hedmark ble en leteaksjon avblåst like før er Sea King redningshelikopter var på vingene.

- En mann ringte ved 23-tiden og meldte to gutter i 10-års alderen savnet fra ei hytte i Røros-traktene. De hadde gått en tur med hunden tre timer tidligere, og siden hadde ingen sett dem.
- Så 24 minutter etterpå ringte mannen om at hunden var tilbake med guttene på slep.
Da rakk vi akkurat å avblåse før et større apparat ble satt i gang, får Dagbladet opplyst ved operasjonssentralen i Hedmark politidistrikt. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling