Driver Orderud gård videre

Per Orderud er blitt enig med bonden som tilbød seg å overta gårdsdriften. Dermed slipper de å slakte dyrene. Bonden flytter inn på Orderud gård om kort tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag falt de siste brikkene på plass. Dermed er det sikret gårdsdrift fram til ankesaken er behandlet i lagmannsretten.

- Bonden og hans familie flytter inn på gården i løpet av de nærmeste dagene, sier Per Orderuds medforsvarer, Jarl Borgvin Dørre.

I forrige uke la Per Orderud og hans regnskapsfører fram et konkret økonomisk tilbud som bonden nå har godtatt. Han får ikke rollen som forpakter, men leid arbeidskraft. De økonomiske delene av avtalen er ikke kjent. Bonden er avhengig av ytterligere hjelp fra Orderud-familien i en overgangsperiode.

- Bonden tilbød seg å hjelpe i 12. time. Vi var forberedt på at dyrene måtte slaktes og gårdsdrifta avvikles, sier Dørre til Dagbladet.no.

Per Orderud er svært lettet over at gårdsdriften kan fortsette. En rekke praktiske ting ble ordnet før alt var på plass tidligere i dag.

Mannen som tidligere har vært bonde, ønsker ingen kontakt med media og han foretrekker å være anonym. Mannen som skal drive gården på heltid, har ikke tidligere hatt kontakt med Orderud-familien.

FORTSETTER GÅRDSDRIFTA: Lars Orderud, fetteren til Per Orderud, fryktet at husdyrholdet måtte avvikles på grunn av fengslinga. Nå blir det videre drift minst fram til neste vår.Arkivfoto: SCANPIX