Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Driver psykisk terror

Carl-Jørgen Johansen er savnet i Thailand. Familien fra Larvik skjeller ut regjeringen i et brev til statsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nå må Bondevik ta kontroll over situasjonen. Vi opplever at ingen vet hva som skjer, eller at noen tar ansvar. Ingen kan fortelle oss noen verdens ting. Den eneste informasjonen vi får, er gjennom pressen og det vi klarer å finne ut sjøl, sier Jørgen Johansen.

Han mistet sin far Carl-Jørgen Johansen i Thailand. Nå er sønnen kraftig irritert over glansbildet statsministeren forsøker å skape av den norske innsatsen.
 
- Bondevik-regjeringen sier på TV at de planlegger mottakelsen for de døde. Men vi pårørende har ikke hørt noe fra myndighetene. Og vi skulle ha en sentral plass i arrangementet, sier Johansen.

Fant faren

Han forteller at de klarte å finne faren før de reiste fra Thailand. Likevel kan ikke engang Nye Kripos svare på om faren er blant de formelt identifiserte. I brevet til statsministeren skriver han følgende: «Først når levningene etter min far er kommet hjem, vil det være mulig å starte bearbeidelsen av det som har skjedd, slik at vi på sikt kan komme oss videre med livene våre. I mellomtiden er informasjonshåndteringen fra norske myndigheter en helt unødvendig og uakseptabel belastning, som rett og slett oppleves som psykisk terror både av oss og av andre pårørende.»

Kontakt uten info

Jørgen Johansen forteller at familien har fått en kontaktperson i det lokale politiet, men at denne personen ikke mottar noe mer informasjon enn det de klarer å finne ut på egen hånd. Han skriver videre: «Konsekvensen av dette er at jeg fremdeles må bruke all min tid og ressurser på å forsøke å holde meg oppdatert om hva som skjer, i stedet for å kunne bearbeide det vi har opplevd sammen med familien, og ikke minst ta meg av min 1 = år gamle datter. Konsekvensen av dette er at jeg nå må sitte og skrive dette brevet istedenfor å forberede minneordene til min fars begravelse. Så hvorfor gjør jeg det? Jo, fordi jeg vet at han ville gjort akkurat det samme for meg.»

Ingen hjelp

Christoph Wernersen, som leder Støttegruppa for pårørende og ofre etter bølgekatastrofen, mener situasjonen er ille.

 SKREV BREV:  Jørgen Johansen fra Larvik mistet sin far i Thailand. Denne uka skrev han et krast brev til statsministeren hvor han redegjorde for hvor dårlig oppfølgingen fra norske myndigheter har vært. Foto: Torbjørn Berg
SKREV BREV: Jørgen Johansen fra Larvik mistet sin far i Thailand. Denne uka skrev han et krast brev til statsministeren hvor han redegjorde for hvor dårlig oppfølgingen fra norske myndigheter har vært. Foto: Torbjørn Berg Vis mer

- Jeg har fått henvendelser fra mange pårørende som ikke hører noen ting fra myndighetene. Det gjelder både pårørende som savner noen og folk som var der under katastrofen. De ringer meg og lurer på hva som skjer i Thailand, om de kan stole på Nye Kripos, og om hvordan tilstanden er i Thailand i forhold til søk etter savnede, sier Wernersen. En del har også problemer med helsevesenet.


- Det er flere som ikke har hørt noe fra helsevesenet, og som har store problemer med å få hjelp. Det er virkelig ille.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media