- Driver skolen på sparebluss

Med bil tar det bare et kvarter fra Stortinget til Mortensrud skole. Men rektor Sigrun B. Skranes synes likevel veien fra løfter og penger på Stortinget til nye lærebøker på Mortensrud kan bli lang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er mulig politikerne mener å satse på skolen, men hvordan kommer pengene hit? spør Skranes.

Hun har 40 års fartstid i grunnskolen, og er avventende til alle løftene om å satse på skolen. Skolehverdagen på Mortensrud forteller henne at det er nok av oppgaver å ta fatt i.

Eldgamle datamaskiner

- Vi kjører med et minimum til læremidler, lærebøker og ekskursjoner. For eksempel har vi veldig lite å kjøpe datamaskiner for. Mange av maskinene er så gamle at de nesten ikke er brukbare, sier rektoren.

Hun håper at stortingspolitikernes løfter om å satse på skolen også vil gi utslag for skolene i hennes kommune.

- Iblant gjør jeg meg tanker om at det bør være øremerkede midler til skolene, men det er det jo mye motstand mot. Jeg er ikke sikker på at alt som var ment å komme til skolen kommer hit, sier Skranes.

Men hun mener likevel at det er mye å glede seg over. Skranes er fornøyd med løftet i lønna til lærerne og ikke minst ny og etterlengtet gymsal til de 400 elevene. Og det er kommet penger til skolebygg og vedlikehold, understreker hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer