DRIVSTOFFMANGEL: Flesland flyplass er en av flyplassene som rammes av bruddet i meklingen av oljetransportavtalen. Foto: Roger Hardy / Samfoto
DRIVSTOFFMANGEL: Flesland flyplass er en av flyplassene som rammes av bruddet i meklingen av oljetransportavtalen. Foto: Roger Hardy / SamfotoVis mer

Drivstoffstopp på flyplasser i Bergen, Stavanger og Tromsø

Etter brudd i forhandlinger om oljetransport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter mekling i to døgn ble det brudd i meklingen mellom Norsk Transportarbeiderforbund og Norsk Industri klokken 01:40 i natt.

Meklingen omfatter selskaper som bensin og drivstoffleveranser, både på sjø, luft og land. I første omgang vil selskap som fyller drivstoff på fly bli rammet.

Det melder NTB.

Streiken vil i første omgang omfatte flybunkring på flyplassene i Tromsø, Bergen og Stavanger og Smart Fuel sine avdelinger på Skjelnan i Tromsø og Lillesund i Haugesund.

- For flytrafikken har dette minimal betydning foreløpig, presiserer operativ sjef for Avinor ved Bergen flyplass Flesland, Øystein Skaar overfor Dagbladet.

Han forteller at mange bekymrede passasjerer ringer ettersom de frykter at bruddet i meklingen kan ha konsekvenser for flytrafikken. Så langt har det ikke det, understreker han.

- I løpet av dagen vil mellom 25 og 40 prosent av kapasiteten tas ut, men flyselskapene gjør ulike tankinger andre steder. Vi regner derfor med at bruddet i meklingen vil ha liten betydning i dag, men uttaket kan bli større utover uka, fortsetter han.

Oljetransportavtalen omfatter Parats medlemmer i Gardermoen Fuelling Services, Flytanking og Sisternedrift, skriver Parat i en pressemelding.

Dette er selskaper som enten står for fylling av drivstoff på fly på de store flyplassene, eller jobber på oljedepoter.

- Vi beklager at Norsk Industri og arbeidsgiverne ikke ville komme oss i møte og løfte minstelønnssatsene tilsvarende det som skjedde i frontfaget. Vi hadde også ambisjoner om å bedre kompetansetilleggene for våre medlemmer. Men vi valgte å trekke dette kravet i håp om at arbeidsgiveren vil komme oss i møte om minstelønnsøkningen. Dessverre skjedd ikke det, sier Ole Einar Adamsrød, forhandlingsleder i Norsk Transportarbeiderforbund, ifølge NTB.

Dagbladet oppdaterer saken.-