- HARD STRAFF: 13-åringene Thea Feste og Henriette Johannessen ble tatt på fersken under epleslang. Da skal bonden ha dratt dem etter hestehalen og inn i bieln, før han kjørte dem tilbake til gården. Jentenes fedre har gått til politianmeldelse. Det har bonden også. Han ønsker ikke å kommentere saken, men viser til en pressemelding. Foto: Olaf Akselsen/Sandefjords Blad
- HARD STRAFF: 13-åringene Thea Feste og Henriette Johannessen ble tatt på fersken under epleslang. Da skal bonden ha dratt dem etter hestehalen og inn i bieln, før han kjørte dem tilbake til gården. Jentenes fedre har gått til politianmeldelse. Det har bonden også. Han ønsker ikke å kommentere saken, men viser til en pressemelding. Foto: Olaf Akselsen/Sandefjords BladVis mer

- Dro 13-åringer etter hestehalen og truet med å sende bikkja

Eplebonden fra Sandefjord skal ha satt lite pris på jentene på epleslang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Det var torsdag ettermiddag i Sandefjord at hendelsen skal ha skjedd.

Sandefjords Blad skriver i dag om 13 år gamle Thea Feste og Henriette Johannessen som falt for fristelsen og forsynte seg med epler fra en eplehage.

Eplebonden tok imidlertid jentene på fersken. Ifølge jentene og deres fedre skal bonden ha kjørt opp til dem, holdt dem i hestehalen og dratt dem etter seg og satt de i bilen. Han skal så ha kjørt jentene tilbake til gården der han, ifølge fedrene, skal ha truet dem med å sende hunden sin på dem hvis de ikke oppførte seg.

Ifølge jentene skal bonden også ha truet med å sende hunden sin etter dem.

- Vi visste ikke hvor han førte oss, sier en av jentene til Sandefjords Blad.

- Fikk som fortjent Avisa skriver at et vitne skal ha sett episoden.

Dagbladet har vært i kontakt med begge fedrene, som nå har gått til anmeldelse mot bonden for vold mot barn. De er begge klare på at epleslang ikke er tolerert, men mener døtrene deres fikk i overkant mye straff for tyveriet.

- Bonden sa at de bare fikk som fortjent. Jentene ble jo livredde, sier Kenneth Feste til Dagbladet.

Fedrene forteller at jentene kom hjem i gråt. Fedrene tok kontakt med bonden, men de forteller at møtet ble ampert og uten noe særlig resultat. De hevder blant annet at en fedrene ble påkjørt av bonden.

Sandefjords Blad skriver at bonden etter episoden også har anmeldt saken. Ifølge han skal fedrene ha brukt vold mot bonden og en kollega. Dette avviser fedrene overfor Dagbladet.

Pressemelding Politiet bekrefter eplehistorien.

- Vi har tatt imot anmeldelse, og kan bekrefte at det blir sak, sier politistasjonssjef i Sandefjord, Brian Jacobsen, til avisa.

Dagbladet har vært i kontakt med bonden. Han nekter å kommentere saken og viser til sin advokat Ole Petter Breistøl.

Breistøl viser igjen til en pressemelding de sendte til Sandefjords Blad.

«Dette er en privat landbrukseiendom med dyrket innmark uten adgang for uvedkommende. Det er ingen ferdselsrett for allmennheten på slik innmark på en landbrukseiendom. Eieren lever av inntektene fra denne landbruksvirksomheten. Personene, som var to jenter, ble
tatt på fersk gjerning inne på den private eiendommen mens de stjal frukt. Etter straffeprosesslovens § 173 og § 176 er det i visse tilfeller lovlig, også for privatpersoner, til å foreta pågripelse når noen blir tatt på fersk gjerning når de begår straffbare handlinger.», heter det i pressemeldingen.

Bonden mener han ble angrepet av fedrene.

«Ca kl. 20.30 kom eieren og hans kollega kjørende tilbake til sin eiendom etter et ærend. Bilen hans ble da stanset i ren «gangsterstil» av en bil som kom kjørende i stor fart. Eierens bil ble der presset ut i høyre veikant, den andre bilen stanset på skrå over høyre kjørefelt og sperret veien. Det var to voksne menn i bilen som viste seg å være fedrene til «frukttyvene». Eierens kollega ble med vold slengt med hodet i asfalten, fikk knuste briller og smerter. Eieren ble sparket slik at han dagen etter måtte til lege og var arbeidsufør i to dager.», heter det videre i pressemeldingen.

Breistøl ønsker ikke å kommentere påstander utover det som står i presseskrivet.

- Nå skal politiet etterforske saken. Bonden mener det er mange faktafeil i artikkelen, men ønsker ikke å kommentere ytterligere detaljer, sier Breistøl til Dagbladet.