Nødlanding i Barcelona:

Dro fødselsspøk - måtte nødlande

Flyet var på vei fra Casablanca til Istanbul da en kvinne om bord hevdet at vannet hadde gått.

RØMMER: Et fly måtte nødlande av medisinske årsaker i Barcelona. Da så flere titalls passasjerer sitt snitt til å stikke av - nå leter politiet etter 14 av dem. Vis mer
Publisert

Spansk politi jakter tolv personer som rømte fra flyet etter at det måtte nødlande på Barcelona internasjonale lufthavn onsdag ettermiddag.

Saken er omtalt i en rekke internasjonale medier, deriblant Sky News.

Pegasus Airlines-flyet var på vei fra Casablanca i Marokko til Tyrkias største by Istanbul da det ble tvunget ned på bakken i Spania som følge av at en gravid passasjer hevdet at fødselen var i gang.

På rømmen

Ifølge spanske myndigheter forsøkte 28 personer å komme seg unna da flyet landet på spansk jord.

Politiet fikk tak i halvparten av dem, men resten kom seg forbi offiserene på flyplassen og er fortsatt på rømmen.

Etter kort tid ble ytterligere to personer pågrepet av politiet på flyplassområdet, skriver nyhetsbyrået Reuters.

SUPER-LANDING: En flykikker filmet øyeblikket et passasjerfly ble tvunget til å gjennomføre en hårreisende landing i intens vind på den portugisiske øya Madeira. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Kvinnen ble også arrestert, mistenkt for ordensforstyrrelse.

På en legesjekk ble det bekreftet at kvinnen ventet barn, men det ble også slått fast at hun ikke var i ferd med å føde, slik hun hevdet på flyet.

ONSDAG: Pressekorpset var raskt på plass på flyplassen i Barcelona etter at nyheten sprakk. Foto: Nacho Doce / Reuters / NTB
ONSDAG: Pressekorpset var raskt på plass på flyplassen i Barcelona etter at nyheten sprakk. Foto: Nacho Doce / Reuters / NTB Vis mer

Nektet innreise

Fem av personene som ble tatt av politiet gikk med på å fortsette turen til Istanbul etter nødlandingen i Barcelona, ifølge spanske myndigheter.

Resten risikerer å bli nektet innreise til Spania.

Det er ventet at kvinnen og resten av følget som fortsatt er på rømmen vil bli satt på første Pegasus-fly tilbake Casablanca så snart de er tatt av politiet.

Spanske myndigheter har ikke gått ut med passasjerenes identitet eller nasjonalitet.

Det var totalt 228 passasjerer om bord på flyet, som til slutt landet i Istanbul seint onsdag kveld - etter en forsinkelse på over tre timer.

ALTERNATIV FØDSEL: Dette paret fra California i USA har nettopp fått en baby. Men fødselen ble noe de aldri vil glemme. Video: KCRA. Reporter: Anton Lier / Dagbladet TV. Vis mer

Ifølge Sky News skjedde en liknende hendelse i november 2021, den gang på den spanske ferieøya Mallorca. Også da var flyet på vei fra Casablanca til Istanbul.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer