Corona:

Dro før vaksine-stikket var satt

Enkelte bergensere skal ha reist fra vaksinestasjon etter å ha møtt opp og registrert seg - uten å få stikket.

RESTDOSE: Enhetsleder for vaksinestasjonene i Bergen, Hossein Tehrani, understreker at selve vaksinedosen vil i slike tilfeller gå til en annen innbygger som en restdose. Foto: Lise Åserud / NTB

RESTDOSE: Enhetsleder for vaksinestasjonene i Bergen, Hossein Tehrani, understreker at selve vaksinedosen vil i slike tilfeller gå til en annen innbygger som en restdose. Foto: Lise Åserud / NTB

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det melder Bergens Tidende.

Hossein Tehrani, enhetsleder for de kommunale vaksinestasjonene i Bergen kommune, bekrefter overfor Dagbladet at det er noen få enkelttilfeller som har reist fra stedet uten å vaksinere seg.

- Det har blitt oppdaget ved at de ansatte for eksempel har sett at noen har gått, eller at det mangler en person på en stolrekke som de visste var full i utgangspunktet, sier Tehrani til Dagbladet.

Tehrani understreker at han ikke vet hva årsaken til at noen har forlatt vaksinestasjonen er, og ikke ønsker å spekulere i mulige teorier.

- Ønsker beskjed

- Har dere tatt kontakt med de det gjelder?

- Nei, vaksineringen er frivillig. Det er lov å ombestemme seg. Vi har imidlertid en plikt til å dokumentere helsehjelp. Det blir derfor dokumentert i innbyggers Elektronisk Pasient Journal (EPJ) at vaksinen i disse enkelttilfellene ikke er satt, sier Tehrani.

- Selv om vi har gode rutiner som fanger det opp dersom noen forlater vaksinestasjonen før sprøyta er satt, vil vi sette pris på om de gir beskjed før de eventuelt forlater lokalet. Helt fram til vaksinestikket er satt i armen, har personen mulighet til å ombestemme seg. Dette må vi akseptere, sier Tehrani.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer