UTEN HÅNDJERN:  Aktor, statsadvokat Kjetil Omholt ga den overgrepstiltalte 55-åringen en ny sjanse til å oppføre seg uten håndjern på tiltalebenken i Larvik tingrett i går. Det gikk ikke bra. ARKIVFOTO: MORTEN HOLM/NTB Scanpix.
UTEN HÅNDJERN: Aktor, statsadvokat Kjetil Omholt ga den overgrepstiltalte 55-åringen en ny sjanse til å oppføre seg uten håndjern på tiltalebenken i Larvik tingrett i går. Det gikk ikke bra. ARKIVFOTO: MORTEN HOLM/NTB Scanpix.Vis mer

Dro fram penis og onanerte i retten

Forsvarer: - Han er syk. Psykiatrisk sakkyndig: - Frisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To politibetjenter måtte gripe inn i Larvik tingrett i går overfor en 55 år gammel mann som dro fram kjønnsorganet og onanerte åpenlyst på tiltalebenken.

I dag blir den rettsspsykiatriske vurderingen av mannen et tema i tingretten, skriver Østlands-Posten.

Mannen møtte i retten for seks tiltalepunkter for seksuelle overgrep, blant annet mot ei fire år gammel jente i Svarstad i fjor sommer.

Ifølge tiltalen har han i tillegg blant annet befølt en kvinne på et busstopp i Andebu og onanert foran en annen kvinne i Andebu.

Han skal også ha befølt to kvinner i Kriminalomsorgen og onanert foran en kvinnelig fengselsbetjent i Sem kretsfengsel før han ble flyttet til Skien fengsel.

Ifølge Østlands-Posten erkjente han straffeskyld for tiltaltepunktene i retten i går.

Syk - frisk ? Mannens forsvarer, advokat Søren Ø. Hellenes, viser til at mannen er syk. Han var psykotisk da han ble arrestert, og lagt inn på psykiatrisk sykehus da, opplyste forsvareren i tingretten i går.

Men ifølge rettspsykiatrisk sakkyndig psykiater i saken var mannen ikke psykotisk da han forgrep seg på den fire år gamle jenta i juni i fjor.

Dermed havnet mannen på tiltalebenken - et tema som blir tatt opp igjen i dag.