Dro i land ordførerduell

NEDRE LEIRFOSS, Trondheim (Dagbladet): Ordfører Anne Kathrine Slungård fra Høyre og Ap's ordførerkandidat Tore Paulsen Værnes er de fremste stemmefiskerne i Trondheim. I går vant Slungård duellen mellom de to da Venstre inviterte til fisketur i Nidelva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elva som renner gjennom Trondheim, er ei fantastisk lakseelv. Politikerne brukte bare noen minutter før fisken satt på kroken.

Det var Venstres erfarne hobbyfisker og ordførerkandidat Torbjørn Bratt som stakk av med den aller største laksen. Men Anne Kathrine Slungård, som nærmest debuterte med fiskestang i går kveld, tok to lakser - begge større enn den ene Tore Paulsen Værnes dro på land.

- Disse to karene er noen kalde fisker. Men det er jeg som kommer til å få fast fisk, ler Slungård, og da er det valget hun tenker på.

I læra hos Marvin

Anne Kathrine Slungård er 35 år gammel, fra Meråker i Nord-Trøndelag og har utdanning innen økonomi/administrasjon og markedsføring. Hun har vært fylkessekretær, politisk rådgiver, kommunalråd og bystyremedlem. I Trondheim har hun gått i læra hos den utrolig populære Marvin Wiseth. Om hovedmotstanderen, Arbeiderpartiets Tore Paulsen Værnes, sier hun:

- Jeg kjenner ham ikke som politiker. Han satt i Trondheim bystyre før jeg begynte i politikken. Jeg har heller ikke sett så mye til at Paulsen Værnes og Ap representerer noe alternativ til det sittende regime.

Eldreomsorg

Utfordreren Tore Paulsen Værnes (han kaller seg gjerne TPV) er 52 år gammel, fra Stjørdal i Nord-Trøndelag og arbeider som politiavdelingssjef i Trondheim. Han har 20 års erfaring fra kommunestyret og fylkestinget.

Politikjendisens hjertesaker er å skape en bedre og tryggere by. Han er opptatt av kriminalitet, eldreomsorg og oppvekst.

- Det som preger Slungård og Høyre er fravær av konkrete politiske løfter, sier Ap's TPV.

To meningsmålinger kiver om å ha troverdighet i Trondheim. På den ene er Høyre langt foran Ap. På målingen NRK og Byavisa presenterte forleden, har Arbeiderpartiet en oppslutning på 30,3 prosent mot Høyres 29,3 prosent.

- Begge målingene viser at det er høy stabilitet i Trondheims-politikken. Og begge bekrefter at Høyre holder seg på et høyt nivå. Så gjenstår det å se hvem som vil bygge en koalisjon, for verken Ap eller Høyre vil få flertall alene, mener ordføreren.

Selv om fiskelykken ikke var den beste i går, er Tore Paulsen Værnes optimist:

- Vi føler at valgvinden i Trondheim har snudd vår vei.