BIDRO TIL SUKSESS: Utstillingen «The Untouchables» av fotograf David Yarrow ga Galleri Fineart en omsetning på 18 millioner kroner i fjor.. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen.
BIDRO TIL SUKSESS: Utstillingen «The Untouchables» av fotograf David Yarrow ga Galleri Fineart en omsetning på 18 millioner kroner i fjor.. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen.Vis mer

Rekordår med Pushwagner

Dro inn 47,8 millioner på kunst

Galleri Fineart hadde et rekordår i fjor, godt hjulpet av kunstnere som David Yarrow, Vebjørn Sand og Pushwagner.

(Finansavisen): 21. september til 15. oktober i fjor arrangerte Galleri Fineart i Oslo utstillingen «The Untouchables» av fotograf David Yarrow. Allerede før åpningen av denne utstillingen ble det solgt fotografier for sju millioner kroner.

- David Yarrow-utstillingen ble en suksess. Vi omsatte for samlet for 18 millioner kroner, forteller adm. direktør Rolf Stavnem i Fineart til Finansavisen.

På utstillingen ble fotografiet «78 Degrees North» blant annet solgt for 295 000 kroner i fire eksemplarer, mens «The Wolf of Main Street» gikk for 325 000 kroner i like mange eksemplarer. Ifølge Stavnem ble de samme to bildene solgt for henholdsvis 885 000 kroner og 800 000 kroner på Sotheby's i mai og april i år.

- Noen Fineart-kunder er nok veldig fornøyd med sine kjøp, og vi synes det er hyggelig at våre kunder opplever prisoppgang, kommenterer han overfor avisa.

All-time high

David Yarrow-utstillingen bidro til at Fineart kunne notere en all-time high både på topp- og bunnlinjen i fjor. Driftsresultatet økte fra minus 705.000 kroner i 2016 til 7,5 millioner kroner i fjor.

- I 2016 var vi en gruppe som kjøpte Fineart av Aller Media. I denne forbindelse ryddet vi i balansen og tok avskrivninger på gammelt varelager. Det preget 2016-resultatet, sier Stavnem til avisa.

- 2017 ble et fantastisk år med høyt aktivitetsnivå. I tillegg til suksessen med David Yarrow-utstillingen genererte en utstilling av Vebjørn Sand en omsetning på sju millioner kroner og Pushwagner solgte også bra. Vi hadde dessuten pop up-utstillinger i Bergen og på Stord, og vårt sommergalleri i Kragerø opplevde et bra år, fortsetter han.

Foran budsjett

- Hvilke forventninger har du til utviklingen i 2018?

- Det er vanskelig å spå. Utviklingen avhenger av om vi treffer med utstillingene. Vi ble for eksempel tatt litt på senga av suksessen med David Yarrow-utstillingen i fjor, sier Stavnem til avisa.

- Vi har imidlertid ingen ambisjoner om å gjøre det dårlig i år. Så langt ligger vi godt foran budsjett, men 2018 blir ingen «walk in the park», avslutter han.

Andre økonominyheter:

- «Skummel» laksepris
Analytikerne har sett på fem aksjer – her er dommen
Gir bort 325.000 til den som slår rekorden hans