Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dro opp 100 år gammel monsterfisk på 500 kilo

Den gigantiske fisken fisken var 3,7 meter i lang og det tok drøye 90 minutter å få den opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den lykkelige fiskeren Michael Snell (65), fikk sitt livs napp da en hvit stør på 500 kilo beit på kroken hans i elva Fraser i British Columbia Canada.

Elva er kjent for sine store stører, men fisk på denne størrelsen er aldri blitt tatt, skriver nettstedet GrindTV.

Størst og eldst noensinne Vanlig størrelse på stør i elva ligger på 10-45 kilo, og en sjelden gang tas det fisk på 100 kilo. Dette beistet veide rundt 500 kilo.

Dette er første gang en så stor hvit stør har blitt fanget, og noen hevder at dette eksemplaret er den største støren som er tatt på stang i Nord-Amerika noensinne, og trolig den eldste.

Fiskeguiden som var med på turen har aldri sett noe lignende.

- Jeg har vært profesjonell fiskeguide i Fraser i 25 år, men jeg har aldri sett en så stor hvit stør, sier Dean Werk, eier av Great River Fishing Adventures.

- Vi har hjulpet til med å merke mer enn 47 000 hvite stører siden 1995, og scannet fler enn 90 000 som har blitt fisket og sluppet ut igjen. Dette viser at denne dinosaur-fisken ikke har blitt fanget på minst 18 år, og kanskje aldri. Jeg vedder på at den er over 100 år gammel, sier Werk.

Fisken eldre enn fiskeren Setter man størens alder i perspektiv, ble den klekket det samme året som Titanic sank.

Den kan også være 35 år eldre enn den heldige fiskeren, Michael Snell (65), som kommer fra Salisbury i England. Han var på fisketur med kona Margaret, og kaller dette «sitt livs fangst.»

- Dette er det mest spennende øyeblikket jeg har hatt med en fisk før. Jeg brukte 1,5 time på å få fisken inntil land, og da vi så hodet på den, ble vi lamslått av størrelsen. Jeg trodde aldri at en fisk kunne bli så stor, sier Snell.

Til sammenligning, er verdensrekorden på sverdfisk 536 kilo, og den tidligere rekorden på hvit stør er «bare» 212 kilo. Den ble ifølge   International Game Fish Association (IGFA), tatt i Benicia i Calif.

Ikke godkjent verdensrekord Ettersom Dean Werk, og fiskeguid-firmaet hans er opptatt av å bevare disse utrolige fiskene, ble støren sluppet ut igjen og kunne dermed ikke veies.

Den estimerte vekta er basert på diagrammer som det lokale fiskeforbundet har laget. Da brukes omkretsen og lengden på fisken til å regne ut vekta. Lignende diagram for fiskearten merlin ble også brukt, og resultatene ble de samme.

Desverre vil ikke monsterfisken, med en omkrets på 134 centimeter, bli smykket med verdensrekorden. IGFA krever nemlig at all rekordfisk må veies med en spesifikk vekt.

Uansett vil nok denne fiskeopplevelsen være litt av et minne for Snell, og han kan se langt etter å slå denne rekorden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media