Dro på disko etter drapet

Etter å ha drukket tett, brøt de to libyerne seg inn i huset til Annie Bergliot Olsvik (83). Etterpå dro de på disko.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Annonse

De to tiltalte libyerne har begge gitt en nesten identisk forklaring i Haugesund tingrett om det som skjedde 14. juni i fjor. Den eneste forskjellen er at begge har kameraten i den ledende rollen som drapsmann i sin forklaring.

- Han hadde øks i handen og blod på klærne, har begge forklart om kameraten sin.

Tok en avstikker

Både Sarahan Bin Jassam Najli (32) ogYusuf Imran Ishtaw Imsheri (35) har forklart at de drakk tett denne junikvelden. Like før midnatt bestemte de seg for å gå på disko, men på veien tok de en avstikker til Haugeveien.

Annie Bergliot Olsvik lå i sengen sin i annen etasje da de to asylsøkerne brøt seg inn. Utstyrt med øks gikk en av dem opp til soverommet og slo den forsvarsløse kvinnen til døde.

De to fikk med seg rundt 1000 kroner, et stereoanlegg og et smykke fra huset som de tok med hjem til leiligheten noen hundre meter unna. Så gikk de på disko.

Begynte å slåss

Det er funnet fingeravtrykk fra Imsheri i annen etasje, blant annet på et smykkeskrin på soverommet. 35-åringen hadde ingen forklaring på hvordan fingeravtrykket hadde havnet på smykkeskrinet da han forklarte seg tirsdag. Han innrømmer at han gikk opp i annen etasje. Da han oppdaget at Najli hadde drept en kvinne, begynte de å slåss.

- Det må ha skjedd i basketaket vi hadde på soverommet, forklarte han om fingeravtrykket.

Aktor, statsadvokat Tor Christian Carlsen, har derimot ingen fingeravtrykk av Najli i annen etasje å legge fram som bevis. Det er Najli som er tiltalt for å ha utført det brutale drapet.

I morgen fortsetter Imsheri sin forklaring, før retten skal på befaring til åstedet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer