Dro på hemmelig reise til Påskeøya

Uten offentlighetens kjennskap reiste kong Harald og dronning Sonja på påskeferie i år i vennen Thor Heyerdahls fotspor.

HEMMELIG TUR: Dronning Sonja og kong Harald dro i påska på hemmelig tur til Påskeøya. Foto: Det kongelige hoff / NTB scanpix
HEMMELIG TUR: Dronning Sonja og kong Harald dro i påska på hemmelig tur til Påskeøya. Foto: Det kongelige hoff / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mandag er det 100 år siden oppdageren og vitenskapsmannen Thor Heyerdahl ble født. Nå avslører kongeparet overfor NTB at de har markert jubileumsåret privat, ved å besøke Påskeøya i Stillehavet i påsken.

- Det var en praktfull øy. Da Thor Heyerdahl var der, var den brun og det fantes omtrent ikke et grønt gresstrå eller et tre. Nå er det en helt annen øy. Det var et grønt og nydelig sted med mange trær, sier kong Harald.

Alene i solnedgangen Påskeøya er mest kjent for de karakteristiske steinstatuene, som kalles moaier. Det finnes rundt 900 av dem rundt hele øya, hovedsakelig langs kysten. Det gjorde tydelig inntrykk på kong Harald å beskue disse på kloss hold:

- Statuene var et helt fantastisk skue. Vi så dem første gang i solnedgangen og var helt alene.

Reisen var ikke kjent for offentligheten, og på denne måten har kongen også tidligere fått oppfylt noen av sine reisedrømmer. I 2013 bodde han fire dager blant yanomami-indianerne i Brasils regnskog, helt uten at folk i Norge visste om det.

Reiseopplevelsene på egen hånd begeistrer, og denne gangen er kongen imponert over de opptil 20 meter høye modiene:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer