Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dro på karaokebar ett kvarter etter drapet

Overvåkningsvideoene herfra knuser alibiet til drapssiktede Noppadol Wanthaphirom (29), mener politiet.

- IKKE ALIBI:  Ifølge politiet dukket siktede opp på thai-karaokebaren «Smiley Club» i kjelleren på dette utestedet i Oslo først ett kvarter etter at skuddet falt. I avhør har 29-åringen sagt at han ankom lenge før og har alibi. Foto: EIRIK H. URKE
- IKKE ALIBI: Ifølge politiet dukket siktede opp på thai-karaokebaren «Smiley Club» i kjelleren på dette utestedet i Oslo først ett kvarter etter at skuddet falt. I avhør har 29-åringen sagt at han ankom lenge før og har alibi. Foto: EIRIK H. URKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslopolitiet mener det ikke lenger er tvil om at det var 29 år gamle Noppadol Wanthaphirom som drepte Einar Opsahl (35) med ett skudd i tinningen fra kloss hold på Bislett.

- Siktedes forklaring samsvarer ikke med noe som helst i det øvrige bevisbildet i saken. De siste to ukene med etterforskning har underbygget ytterligere at det var han som skjøt og drepte Opsahl, sier politiadvokat Cecilie Schløsser Møller ved volds- og sedelighetsavsnittet til Dagbladet.

Hun bekrefter nå at to av 29-åringens venner som skal ha vært sammen med ham på åstedet har meldt seg de siste dagene. Etter det Dagbladet erfarer dreier dette seg om en 31 år gammel serber og en 27-åring med nordafrikansk bakgrunn. Minst ett av hovedvitnene har nå forklart at Wanthapirom var på åstedet.

- Jeg vil ikke gå inn på hvem dette er eller hva de har forklart, men jeg kan bekrefte at ett vitne vi knytter til Bislett drapsnatta meldte seg sist fredag, mens en fjerde sentral person ble avhørt for første gang nå på tirsdag, sier politiadvokaten.

Ett kvarter flukt Wanthaphirom - som nå er helt taus overfor politiet - har tidligere nektet for å ha noe som helst med drapet å gjøre. I avhør har han hevdet at han store deler av natta, også på drapstidspunktet, var på Bør & Børsen på Grünerløkka, der det natt til 18. juni var thai-karaoke i kjellerdelen under navnet «Smiley Club».

Utestedet ligger rundt tre kilometer fra åstedet, åtte minutter med bykjøring i normal fart.

Dagbladet vet at drapsetterforskerne nå har utarbeidet en rapport etter å ha analysert timevis med overvåkningsopptak fra kameraer inne på utestedet og utendørs i Trondheimsveien. På videoene dukker 29-åringen etterhvert opp, sammen med flere av hans venner fra det kriminelle miljøet. Men ett av kameraene skal vise tidspunktet da han ankommer karaokebaren - kort tid etter skuddet, men alt for seint til å skaffe alibi.

DRAPSSIKTET: Noppadol Wanthaphirom var ifølge politiet mannen som skjøt og drepte Einar Opsahl. 29-åringen nekter straffskyld. Foto: Privat
DRAPSSIKTET: Noppadol Wanthaphirom var ifølge politiet mannen som skjøt og drepte Einar Opsahl. 29-åringen nekter straffskyld. Foto: Privat Vis mer

Ifølge etterforskningen går det bare et drøyt kvarter fra Wanthaphirom nærmest henretter Einar Opsahl på gata foran sjokkerte øyenvitner, til han tilsynelatende hygger seg med karaoke sammen med kompisene.  Samtidig jaktet alle tilgjengelige politipatruljer i hele Oslo på gjerningsmannen og fluktbilene.

Etterforskerne mener de kan dokumentere  at drapsmannen stakk av i en av de to bilene som ble sett i høy fart kjørende fra Bislett, men at flukten aldri gikk lengre enn til de sentrale områdene av Oslo før han ble fraktet til nattklubben.

- Videopptakene, som er gransket grundig av etterforskerne, gir ikke siktede alibi, sier Schløsser Møller, som ikke vil kommentere detaljene i Dagbladets opplysninger.

Overrumplet venner Ingenting tyder så langt på at kameratene til 29-åringen på Bislett forsto hva som var i ferd med å skje før drapsmannen plutselig løftet våpenet og skjøt Opsahl. Politifolk med kjennskap til gjengmiljøet har spekulert i at den antatt rusede pistolmannen fryktet andre kriminelle og politispanere etter en stor narkohandel.

Einar Opsahl ble helt tilfeldig et offer da han trodde bilen til en av mennene på drosjeholdeplassen var en pirattaxi, en situasjon gjerningsmannen trolig feiltolket fullstendig.

I tillegg til de svært viktige vitneforklaringene fra hans venner og den påstått feilaktige alibiforklaringen, sitter politiet på basestasjonutskrifter som knytter gruppas mobiltelefoner til Bislett. Også tekstmeldinger og mønsteret i telefonsamtaler skal underbygge politiets versjon av hendelsene.

Nekter alt I morgen blir 29-åringen framstilt for varetektsfengsling - denne gang ikke i hasjsaken han først ble siktet i - men basert på en siktelse for forsettlig drap. Oslo tingrett vil da for første gang ta stilling til om det er skjellig grunn til mistanke om at Wanthaphirom er drapsmannen.

- Vi har lenge sagt at sentrale bevis utelukker min klient som skytter, og dette bildet er ikke grunnleggende endret etter at vi har fått stadig nye dokumenter fra politiet, sier advokat Morten Engesbak, 29-åringens forsvarer.

Han mener politiet er for tidlig ute med å forkaste Wanthaphiroms forklaring om alibi.

- Vi har bedt om at videomaterialet skal bearbeides ytterligere, og mener at dette beviset ikke er ferdig etterforsket, sier Engesbak.