Dro på sexklubb

KRISTIANSAND (Dagbladet): De barnedrapstiltalte Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen benyttet sjansen til å besøke en sexklubb i Ålborg like før de onsdag 13. september ble arrestert og siktet for voldtekt av og overlagt drap på Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet kjenner til at det i forbindelse med danmarksturen også ble tatt avslørende bilder, som finnes i saksdokumentene.

Jan Helge Andersens forsvarer, Ben Fegran, har allerede dokumentert kompromitterende bilder av Viggo Kristiansen. Dessuten har han informert i retten at det også finnes bilder fra de tiltaltes ferietur til Ålborg.

Passasjerlister

Trass i at politiet på dette tidspunktet hadde Kristiansen og Andersen som to av flere kandidater som kunne mistenkes for barnedrapene, visste ikke politiet at ungdommene dro til Danmark.

Først seinere fanget etterforskerne opp danmarksturen. I forbindelse med drapene ble passasjerlistene på ferjer og fly holdt under spesiell oppsikt.

Ungdommenes besøk på sexklubben kan kaste ytterligere lys over de tiltaltes drifter og forhold til seksualitet.

Viggo Kristiansen har i retten nektet å svare på om han noensinne har hatt sex med en voksen kvinne. Jan Helge Andersen avslørte imidlertid at Kristiansen stadig fortalte om sine angivelige kjærester - men at ingen noensinne hadde sett noen av dem.

Andersen opplyste at han hadde hatt en kjæreste. Forholdet varte et halvt års tid mens han gikk på ungdomsskolen.

Stakk fra ferjeterminalen

Andersens og Kristiansens danmarkstur ble gjennomført i august etter at politiet hadde fått bekreftet at åstedsgranskerne hadde funnet et hår på åstedet som kunne DNA-bestemmes.

Jan Helge Andersen fortalte i sitt vitneprov i retten om hvordan Viggo Kristiansen fikk hetta da politiets telefonnummer dukket opp da det ringte på mobiltelefonen mens gutta sto på Color Line-terminalen og bestilte hotelltur til Ålborg. Ifølge Andersen gikk Kristiansen ut fra ekspedisjonslokalet før bestillingen var ferdig.

Ungdommene dro rett ut til Kristiansens familiehytte på Bragdøya i Kristiansandsfjorden. Derfra ringte Kristiansen på sin mobiltelefon til politiavdelingssjef Geir Hansen. Kristiansen påsto at han da befant seg i Kvinesdal.

Ifølge Andersen trodde Kristiansen at oppringningen hadde noe med barnedrapene å gjøre.

I virkeligheten var det avdelingssjef Hansen som ville gi Kristiansen beskjed om at han kunne komme og hente beslaget som ble gjort i forbindelse med kikkersaken, da Kristiansen plaget en kvinne i nabolaget.

<B>I ÅLBORG: Jan Helge Andersens og Viggo Kristiansens tur til Ålborg ble gjennomført i august i fjor etter at politiet hadde fått bekreftet at åsteds-granskerne hadde funnet et hår på åstedet som kunne DNA-bestemmes. Dette bildet er fra Ålborgs turistmagnet Jomfru Ane gade.