Dro rekordfisk - fra oljeplattform

- Det ble litt hektisk på dekk da vi så noe rødt nede i sjøen.

REKORDFANGST: - Jeg ble temmelig sliten i hånda, sier Alexander R. Thomassen. Her med rekordfisken på 12,14 kilo. Foto: PRIVAT
REKORDFANGST: - Jeg ble temmelig sliten i hånda, sier Alexander R. Thomassen. Her med rekordfisken på 12,14 kilo. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg trodde i utgangspunktet ikke at det dreide seg om noen rekordfisk. Det skjønte jeg først da vi fikk den i håven, sier Alexander R. Thomassen (27) til Dagbladet.

Onsdag dro 27-åringen det som etter alle solemerker er verdens største uer fisket med stang og snelle - fra «Heidrun»-plattformen i Nordsjøen.

- Ble sliten Rekordfisken er 12,14 kg. Den bet på kroken 350 meter nede i dypet - før den til slutt måtte løftes 35 meter opp i lufta fra havoverflata.

- Den kjempet litt, og jeg ble temmelig sliten i hånda, sier den 27-årige kokken.

Han dro fisken på dekk med hjelp av Dag Skuseth (49) - som brukte en spesiallaget håv for å sikre rekordfangsten.

- Det ble litt hektisk på dekk da vi så noe rødt nede i sjøen, sier Skuseth til Dagbladet.

Ideelt fiskested At rekordfisken skulle komme, var ikke helt uventet; etter at havfiskerne i Team Mustad Norway kurset plattformarbeidere i sjøfiske i august, har besetningen dratt opp den ene store fisken etter den andre.

- Faktisk er enhver plattform et ideelt sted å fiske fra, siden den fungerer som et kunstig rev og tiltrekker seg fisken, sier 49-åringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer