Dro rett på bryllupsfest

For aller første gang viste kongeparet seg offentlig sammen med sin kommende svigerdatter i går ettermiddag. - Det er fantastisk hyggelig. Veldig lykkelig, sier dronning Sonja. Hun var uforbeholden i sin kommentar om Haakon og Mette-Marits forlovelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anledningen var bryllupet til kronprinsens kusine Benedikte Ferner, datter av prinsesse Astrid fru Ferner, på gourmetrestauranten Bagatelle i Oslo i går ettermiddag. Kongefamilien møtte fulltallig opp, både kong Harald, dronning Sonja, prinsesse Märtha, kronprins Haakon og Mette-Marit var til stede. Det var en strålende opplagt kongefamilie som forlot selskapet ved 17-tida.

Imponert over Mette-Marit

Etter smilene å dømme hadde kongefamilien hatt en strålende fest, dagen etter den store forlovelsesdagen. En tydelig opplagt dronning Sonja var likevel den eneste som ga noen få ord til pressen da de samlet forlot festen.

Kong Harald og prinsesse Märtha skyndte seg til den ventende bilen, mens Haakon og Mette-Marit dannet baktroppen og ruslet smilende mot sine plasser i baksetet på kongens langstrakte Cadillac.

Brudeparet, prinsesse Astrid fru Ferners datter Benedikte Ferner og Mons Stange, var mer meddelsomme da de forlot sitt eget selskap.

- Vi er særdeles lykkelige, sier brudgommen.

Det var ikke første gang Benedikte Ferner møtte Mette-Marit. Hun beskriver vår vordende dronning som ei veldig hyggelig jente og gir tydelig inntrykk av at Kristiansand-jenta er tatt inn i varmen for alvor.

- Jeg var imponert over henne på fredag. Det var nok ikke lett å være der, sier Ferner.

Også kronprinsens fetter og skolekamerat Alexander Ferner beskriver Mette-Marit som «ei kjempehyggelig jente».

Veldig hyggelig

Ingen medlemmer av kongefamilien holdt tale i selskapet, som talte 37 gjester.

- Et veldig hyggelig selskap med god stemning, var kommentarene fra prinsesse Astrid og gjestene som etter hvert forlot restauranten i Bygdøy allé. Blant gjestene var også en rekke barn, men Mette-Marits sønn Marius var ikke med. Han var på fjellet med sin far.

På menyen sto skalldyr og villand, med bær og frukt i crhme br{lée til dessert. Bagatelle-sjefen sjøl, mesterkokk Eyvind Hellstrøm, sto selv for matlagingen denne dagen.

- Og så har vi fått masse godt å drikke, både i rødt, hvitt og brunt, fortalte brudgommen med glimt i øyet og et godt tak rundt sin brud.

Kongefamilien forlot selskapet i samlet tropp. Etter å ha kjørt prinsesse Märtha til Slottet, satte kongeparet, Haakon og Mette-Marit kursen mot Skaugum der de tilbrakte resten av lørdagskvelden.

Festmiddag

I kveld blir det festmiddag på Skaugum. Mette-Marits mamma og pappa, Marit Tjessem (63) og Sven Olaf Bjarte Høiby (64), skal sitte rundt middagsbordet i kronprinsens barndomshjem. Også Mette-Marits to brødre og søster er invitert. Mette-Marits stefar, Rolf Berntsen, kommer til Oslo i morgen, men skal ikke være invitert på familiemiddag.

I morgen kveld blir de nye familiebildene offentliggjort.

Som Dagbladet skrev i går, blir Mette-Marits første offisielle opptreden etter all sannsynlighet utdelingen av Nobels fredspris 10. desember. Sørlandsjenta vil få ytterst få offisielle oppdrag alene før hun gifter seg. Også Sonja Haraldsen fikk en forsiktig start før hun sa ja.

Dagbladet kjenner til at Slottet allerede er i gang med planleggingen med å bygge opp et apparat av rådgivere for Mette-Marit og kronprinsen.

Mette-Marit har til nå ikke kommet med noen ønsker for hvem hun vil ha som sine nærmeste.

Bor på Skaugum

Forlovelsen ble holdt hemmelig i flere uker. Verken Mette-Marits beste venner eller de ansatte på Slottet - foruten hoffsjefen, kabinettssekretæren og informasjonssjefen - visste at 1. desember kom til å bli en historisk dag.

Mette-Marit og Haakon brukte de første to dagene etter forlovelsen til å hygge seg i trygge omgivelser. Mette-Marits familie bor i helga på Skaugum. Dermed får Mette-Marits mor, Marit Tjessem, rikelig anledning til å diskutere barnas kjærlighet med dronning Sonja.

<B/>BRUDEPARET:</B>-Vi er særdeles lykkelige, var meldingen fra gårsdagens brudepar, Benedikte Ferner (37) og Mons Einar Stange (38).
<B>LYKKELIG:</B>En tydelig opplagt dronning Sonja ga sine kommentarer om forlovelsen da hun viste seg sammen med sin kommende svigerdatter i går ettermiddag.
<B>SØSTER 1:</B>Benedikte Ferners søster, Cathrine Ferner Johansen (38), med datteren Madeleine, sønnen Sebastian og mannen Arild Johansen (39).
<B>SØSTER 2:</B> Benedikte Ferners søster, Elisabeth Ferner Beckman, mannen Tom Folke Beckman (37) og sønnen Benjamin.