Dro til fjells før coronasvar

Én person reiste på ferie til Hol kommune før vedkommende hadde mottatt svaret etter coronatesten. Nå har vedkommende og to andre personer fått påvist covid-19.

PASS PÅ: Direktør i Helsedirektoratet Bjørn Guldvog med klare beskjeder til hyttefolk under onsdagens pressekonferanse. Video: NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kommuneoverlege Silje Koldal i Hol kommune oppfordrer vinterferieturister til å vente på prøvesvar før de reiser. Dette etter at en person testet seg før vedkommende reiste til Hol kommune, men ikke ventet på prøvesvaret, som viste seg å være positivt.

- Det var en turistfamilie som reiste opp hit i forbindelse med vinterferien før de hadde mottatt prøvesvaret. En av personenes prøvesvar viste seg å være positiv, og i ettertid har også de to andre i husstanden testet positivt for covid-19, sier Koldal til Dagbladet og fortsetter:

- Vi har god kontroll. Vi tok grep tidlig, og de smittede er isolert. Vi forventer ikke spredning ut i lokalsamfunnet som følge av disse smittetilfellene.

Problematisk

Det var Hallingdølen som først omtalte saken. Overfor Dagbladet forteller Koldal at hun og kommunen ikke er kjempebegeistret over at det finnes eksempler på turister som ikke avventer prøvesvar før de reiser til Hol på ferie.

- Det er problematisk at man reise før man har fått prøvesvaret. Dette kan potensielt føre til at man forflytter smitte hit i ei tid hvor det er mye mer folk enn normalt i kommunen, sier Koldal og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer