Dro til fjells

Ragnhild Sjurgård (25) og Kari Lund (26) er ikke helt som alle andre jenter. De to droppet nemlig sikre jobber og ble turistverter på egen fjellstue.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VÅGÅFJELL (Dagbladet): Bessheim i Vågåfjell skal nå få nytt liv. Det var jentenes tippoldemor Kari Storvik som på 1860-tallet startet turistdriften i Sjodalen mellom Vågå og Beitostølen. Hun drev seterdrift og kombinerte det med å tilby kost og losji.

Sommerjobb

Mye vann har rent i Sjovatnet siden den gang og jentenes besteforeldre Kari og Knut Lund drev Bessheim fjellstue i over 50 år. Jentene skaffet seg sommerjobb på stedet og måtte, som alle andre, jobbe seg opp nedenfra.

-  Det startet med dovasking, ler Ragnhild Sjurgård.

Allerede sommeren for snart to år siden overtok jentene som eiere på Bessheim. Men først i vinter gjorde de alvor av de virkelig store planene, nemlig å styre hele skuta selv. Kari forlot jobben som jordbrukssjef for Nord-Troms, mens søskenbarnet Ragnhild forlot en juristjobb i hovedstaden.

På misjonshotell

-  Drømmen om å få drive egen turisthytte tok form da vi jobbet på misjonshotellet i Svolvær for fire år siden. Vi ønsket at familiebedriften Bessheim skulle forbli i slekta. Håpet er å kunne brødfø to familier her oppe, sier jentene, som har langt perspektiv på Bessheim-prosjektet.

Større aktivitet

Jentene ønsker å tilby større aktivitet i området rundt den tradisjonsrike turisthytta.

-  Guidede turer, temahelger i fjellet, familieturer, jakt og fiske er blant det vi har på menyen, forteller de ferske turistvertene i fjellheimen.