Dro til Sverige med pengene

Politiet mener deler av utbyttet og ransutstyr ble fraktet fra Stavanger til Göteborg etter dødsranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): Pengene og utstyret skal ha blitt lastet over fra en Saab til en Peugeot. Der slutter alle spor.

Politiet har verken funnet utbyttet eller utstyr som ble brukt i ranet, men etterforskerne mener minst to av de siktede svenskene kan ha hatt befatning med begge deler.

Politiets kriminalteknikere skal ha funnet ut at bager og sekker, som trolig inneholdt penger og ransutstyr, er flyttet fra én bil til en annen i Göteborg.

Leide bil

Ransetterforskerne mener personer med tilknytning til den såkalte «Albanligaen» deltok i ranet. I alt fire svenske statsborgere av albansk opprinnelse er siktet i saken.

Klokka 01.49 dagen før ranet ble to av dem stoppet i fartskontroll i Stavanger. De kjørte da en Saab stasjonsvogn. Bilen var leid på en Statoil-stasjon i Göteborg.

Om morgenen etter ranet, 6. april, skal politiet i Göteborg ha fått tips om at noen av dødsranerne oppholdt seg i byen. Svensk politi startet umiddelbart en omfattende etterforskning. Noen timer seinere ble fire mann pågrepet.

Politiet mener alle på en eller annen måte kan knyttes til biler som ble brukt under flukten fra Stavanger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer