Drøbak tok første stikk

Camilla fra Hamar sørget for at Drøbak slo Nesodden i fisking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun pleier å fiske innlandsfisk i Mjøsa, men i helga var Camilla Langholen (10) i Drøbak for å besøke bestemor. Der deltok hun i NJFF, Mustad og Dagbladets kaifiskekonkurranse og dro like så godt i land vinnerfisken. Ingen klarte nemlig å fange en større fisk enn Camillas lyr på nesten 1300 gram, og dermed gikk seieren i Fiskesommerens første bykamp til Drøbak.

Søndagsmiddag

Den unge fiskeren regnet ikke med å få noe napp da hun meldte seg på til konkurransen.

-  Eller, jeg tenke først at jeg kanskje kunne få en torsk, men jeg tvilte ganske mye på at jeg kom til å få noen fisk i det hele tatt, sier hun.

Etter å ha blitt premiert med en splitter ny fiskestang, reiste Camilla i går ettermiddag tilbake til Hamar sammen med familien. Vinnerfisken lå selvfølgelig i bagasjen, klar til å bli søndagsmiddag på Hedemarken.

Fiskeskrøne?

Reglene i bykampen er enkle. I to parallelle konkurranser konkurrerer barn og ungdom under 16 år om å fange den største fisken. Arrangørene på de to konkurransebryggene ringer hverandre hver gang det fanges en fisk som er større enn den forrige rekorden, og byen som sitter med den største fisken når konkurransen er over, vinner.

I Drøbak var hele 200 barn og unge møtt fram for å fiske. Nesodden kunne skilte med drøyt 20. Rent matematisk var det derfor ingen overraskelse at vinnerfisken ble fanget i Drøbak, men formann i fiskegruppa i Nesodden Jeger- og Fiskerforening, Knut Andersen, utelukker ikke at seieren glapp på bryggekanten.

-  En av deltakerne våre mistet en stor torsk i vannskorpa. Snøret røk, forteller han.

-  Veide den mer enn 1300 gram?

-  Jeg ser ikke bort fra det.

FIKK NAPP: Camilla Langholm er ingen erfaren fisker, men har fått fangst tidligere. I går sørget hun for seier til Drøbak over Nesodden i Fiskesommerens første bykamp.