Kilder til Dagbladet: Ropstad beredt til å overta

Drøftet KrFs veivalg med Høyre

Kjell Ingolf Ropstad er klar til å overta som KrF-leder, opplyser sentrale partikilder til Dagbladet. Selv har han vært i flere samtaler med Høyres pressesjef.

DRØFTET SITUASJONEN: Nestleder Kjell Ingolf Ropstad innrømmer å ha drøftet situasjonen rundt KrFs veivalg med sentrale folk i Høyre, blant dem partiets pressesjef. Her med partileder Knut Arild Hareide.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
DRØFTET SITUASJONEN: Nestleder Kjell Ingolf Ropstad innrømmer å ha drøftet situasjonen rundt KrFs veivalg med sentrale folk i Høyre, blant dem partiets pressesjef. Her med partileder Knut Arild Hareide. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KrFs retningsvalg framsto til å begynne med som omforent og velregissert. Nå har prosessen utviklet seg til en tøff maktkamp med gjensidig mistenkeliggjøring.

Kilder på Hareides fløy sier Kjell Ingolf Ropstad har posisjonert seg som en utfordrer til partiledervervet gjennom flere kalkulerte medieutspill.

De mener å vite at han får god hjelp til strategi og kommunikasjon fra Høyre, som jo vil miste makten hvis Ropstad taper den interne kampen på landsmøtet 2. november.

- Brenner alle broer

Utad har KrF-nestlederen gjentatte ganger forsikret at det ikke pågår en lederdebatt i partiet. Men innad i partiet framstår bildet annerledes.

På rekordtid er Kjell Ingolf Ropstad etablert som den eneste reelle utfordreren til Knut Arild Hareide som KrF-leder.

- Hareide er ikke lenger en samlende leder. Det er tydelig at han setter alt inn på å vinne fram med sitt syn på landsmøtet. Han brenner alle broer til høyresiden, driver høyt spill og utviser dårlig lederskap, sier en sentral kilde på høyresiden i partiet til Dagbladet.

Beredt til å overta

Partikilden mener det ikke finnes andre aktuelle kandidater enn Ropstad til å overta som KrF-leder, dersom Hareides linje ikke fører fram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.