Drømmebilen var tyvegods

I to år kjørte kvinnen rundt som lykkelig eier av den bruktimporterte Mercedesen. Uten at hun visste det, hadde hun kjøpt en stjålet bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/BERGEN (Dagbladet): Politiet advarer nå eiere av bruktimporterte biler om at mange av dem trolig kjører rundt i tyvegods.

Buskerud-kvinnen hadde i mange år drømt om å kjøpe sin egen Mercedes. I 2001 fikk hun endelig drømmen oppfylt: Fra Tyskland fikk hun importert en nesten ny Mercedes C200 CDI. Nybilpris i Norge i dag er på rundt en halv million kroner. Inkludert avgifter ga kvinnen rundt 300000 kroner for bilen.

- Eieren fikk sjokk

Den godt utstyrte Mercedesen hadde hun kjøpt gjennom et antatt seriøst bilfirma i Tyskland. Hun var sikker på at hun hadde gjort en ryddig handel. På vei inn til Norge hadde tollmyndighetene ingenting å utsette på bilen.

I to år kjørte hun intetanende rundt, før bilen ble avslørt som tyvegods i romjula i fjor.

Fra å være en fornøyd Mercedes-eier, står hun i dag ruinert tilbake. Hva som skjer med pengene hun har betalt for bilen er høyst usikkert. Saken har gått sterkt inn på kvinnen og hun ønsker ikke å uttale seg til Dagbladet.

- Eieren fikk sjokk da hun fikk vite det. Hun handlet i god tro og kan ikke klandres. For henne er det en tragedie. Men ved bruktimport er det kjøperen som bærer risikoen, sier lensmann i Svelvik, Erik Liaklev, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer