Drømmedoktor

Mens broren er en av Norges mest populære TV-programledere, er Jørgen Skavlan landets mest populære lege. - Jørgen er et varmt menneske og en sosial begavelse, sier Fredrik Skavlan til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var Dagbladet som i går ettermiddag overbrakte Jørgen Skavlan folkets dom:

Tall fra Rikstrygdeverket viser at han er ønsket av mer enn 3500 pasienter som sin fastlege. Bare 1865 har fått viljen sin. Han er soleklart landets mest populære lege, det totale antallet «stemmer» tatt i betraktning.

- En klype salt

- Veldig gledelig, selv om jeg tar det med en klype salt, sier hovedpersonen.

Jørgen Skavlan tror selv den høye oppslutningen om ham som lege skyldes kommunikasjon.

- Det hjelper ikke bare å være flink til å gipse brukne bein. En må være flink til å snakke med folk. Kommunikasjon er viktig. Man må ta folk på alvor, sier Skavlan, og sammenlikner det på spørsmål fra Dagbladet slik med sin kjente brors yrke:

- Broren min Fredrik har et talkshow i uka. Jeg har 25 talkshow om dagen. Det handler om å snakke.

Jørgen Skavlan bor på Bygdøy. Jobben har han imidlertid mer sentrumsnært i Oslo, nærmere bestemt på Røde Kors-klinikken på Frogner. Her har legepraksisen hans hatt fast tilholdssted i ti år. Sammen med åtte andre leger på huset er han nå i ferd med å omstille seg til den nye hverdagen ved å åpne fastlegepraksisen Din Lege.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer