STORT BESLAG: Grensekontrollen i Australia gjorde en rekordbeslag da de fant 95 kilo kokain i bagasjen til de tre kvinnene fra Canada. Foto: Grensekontrollen i Australia
STORT BESLAG: Grensekontrollen i Australia gjorde en rekordbeslag da de fant 95 kilo kokain i bagasjen til de tre kvinnene fra Canada. Foto: Grensekontrollen i AustraliaVis mer

Drømmeferien deres ble avbrutt da politiet fant 95 kilo kokain i bagasjen

Rekordbeslag i Australia. Tre kvinner risikerer livstid i fengsel. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ferieidyllen fikk en brå slutt for de tre kanadiske kvinnene som denne uka ble stanset i Sydney med 95 kilo kokain i bagasjen.

Nå risikerer de livstid i fengsel.

De tre kom seilende inn til Australia på et cruiseskip som tidligere hadde vært i USA, Bermuda, Colombia, Peru og Chile. Kokainbeslaget er det største som noensinne er gjort fra en cruisebåt i Australia og har en gateverdi på nesten 200 millioner norske kroner.

De tre mistenkte kvinnene er alle fra storbyen Quebec i Canada - to av dem i tyveårene, den siste i sekstiårene - og alle risikerer nå livstid i fengsel.

Fra Instagram til fengsel

De to yngste damene dokumenterte ettertrykkelig den luksuriøse cruiseferden - som koster 180 000 kroner per person ifølge Buzzfeed - på Instagram. De la de ut flere bilder fra den strabasiøse ferden som altså endte i fengsel i Australia, med bilder blant annet fra New York og utallige strender verden over.

- Disse syndikatene burde notere seg at Australias grensekontroll er klar over alle de ulike måtene de forsøker å smugle narkotika inn i landet vårt på, sier Clive Murray ved havnen i Sydney ifølge avisen The Star.

De tre mistenkte gikk på cruisebåten i Southampton og det skal ha vært nettopp flere av landene skipet besøkte mellom Englands sydkyst og Australia som fikk varselbjellene til å ringe høyt og tydelig i tollen i Sydney.

Etter å ha gått gjennom båten med hunder fant inspektørene kokainen delt i to store lagre. 35 kilo i kofferten på bildet ovenfor, og 60 kilo gjemt i en lugar. Alt ble sporet til de tre kvinnene fra Canada.

Høyrisiko

Clive Murray sier videre at internasjonalt samarbeid var avgjørende for å få snusen på det store kokainbeslaget.

- Vi jobber med en rekke internasjonale byråer for å stanse syndikatene, slo han fast.

De mistenkte kvinnene holdes nå i varetekt i Sydney fram til sitt neste rettsmøte 26. oktober.

- Sydney er veldig attraktiv for cruisebåter, så vi vurderer fortløpende risikoen ved passasjerer som kommer med båt og fly. Denne cruisebåten - basert på havnene den hadde vært i - ble regnet som en høyrisiko, sier Tom Fitzgerald ved grensekontrollen til AOL.