Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drømmeforhold er ikke godt nok

Det er drømme­forhold for langrenn i ­«markene» rundt Oslo. Likevel sliter turrenn­arrangørene med å fylle opp ­startfeltene.

 Gode forhold:  Men det er ikke nok til å trekke skiløperne til turrennene. Foto: Eivind Yggeseth/FA
Gode forhold: Men det er ikke nok til å trekke skiløperne til turrennene. Foto: Eivind Yggeseth/FA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Skarverennet klarer det fortsatt. I oktober i fjor ble det det 37 kilometer lange turrennet fra Finse til Ustaoset fulltegnet på sekunder. Resten av Turrenns-Norge sliter imidlertid langt tyngre. Birken ble ikke fulltegnet i fjor, og blir det ganske sikkert heller ikke i år, skriver Finansavisen.

Også de mindre turrennene sliter tungt. I Oslo-området arrangeres både Finansavisen Bærumsmarka Rundt (der avisen er en av sponsorene) og Lillomarka Rundt denne helgen. Begge rennene sliter mildt sagt tungt med å lokke skiløperne ut i de innbydende traseene.

Laber interesse - Ja, interessen har vært laber. Vi har tidligere hatt opp mot 300 på startstreken, men så langt (onsdag) er det bare påmeldt rundt 70 til årets renn. Det er mulig å melde seg på helt frem til løpsstart lørdag klokken 10, men skal du unngå etteranmeldingsavgift må du melde deg på innen klokken 17 torsdag, sier løpsleder for Finansavisen Bærumsmarka Rundt og daglig leder i Fossum, Tone Malm Meinich Hvam.

Etter snøfallet de seneste dagene er det prima forhold i Bærumsmarka. På den andre siden av Oslo, i Lillomarka, er også forholdene gode og deltagerantallet magert.

- Så langt har vi 87 påmeldte, men vi regner med at det vil stige kraftig frem mot løpsstart på lørdag. Forholdene er fantastisk fine og vi håper på rundt 300 deltagere, sier Eva Aasebø hos arrangøren Kjelsås til Finansavisen.

Tynt også i Birken Fint er det også i birkebeinerløypene mellom Rena og Lillehammer, men også her er påmeldingen så langt urovekkende lav.

For få år tilbake ble Birken fulltegnet på noen minutter. I årets renn er det fortsatt nesten 7.000 plasser igjen.

- Vi er ikke fulltegnet. Nå har vi cirka 9.400 påmeldte til hovedrennet, mens vi venter opp mot 20.000 totalt i Birken Skifestival. Vi har nå passert 15.000 deltagere og Ungdomsbirken går mot ny rekord. I hovedrennet kan ta opp mot 16.000 deltagere. I fjor var vi cirka 12.600 påmeldte og vi håper på noe lignede i år, sier informasjonsansvarlig for Birken, Randi Bolstad, til Finansavisen.

Hun innrømmer imidlertid av Birken ligger dårligere an enn på samme tidspunkt i fjor.

- Jeg tror at det er slik at mange venter med påmeldingen i år fordi de vet at det er liten sjanse for at rennet kommer til å bli fulltegnet. Vi regner derfor med at påmeldingene vil ta seg kraftig opp de nærmeste to ukene.