Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drømmefrieriet gikk alvorlig galt

Ett å ha funnet det ideelle stedet for et frieri, gikk paret seg bort.

FJELLTUR: En turgåer måtte kjøre ned til landsbyen Nederland i Colorado for å få dekning slik at hun kunne varsle politiet om helsetilstanden til det nyforlovede paret. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
FJELLTUR: En turgåer måtte kjøre ned til landsbyen Nederland i Colorado for å få dekning slik at hun kunne varsle politiet om helsetilstanden til det nyforlovede paret. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag var den store dagen da Joshua Mason (27) endelig skulle fri til sin kjære Katie Davies (28). Selv om frieriet var godt planlagt, så hadde ikke Mason tatt høyde for hva som skulle skje etterpå.

Mason ønsket at frieriet skulle skje på et sted hvor paret kunne være alene og omringet av vakker natur, ifølge The Denver Post.

Derfor falt valget på Jasper Peak i delstaten Colorado.

VIKINGBRYLLUP: Da Elisabeth og Rune giftet seg, var det med ekte vikingtradisjoner. Video: Henrik Kjos Spalder Les saken her: https://www.dagbladet.no/nyheter/elisabeth-og-runes-unike-bryllup-gar-verden-rundt/70186286 Vis mer

Svarte «ja»

Paret fløy fra Denton, Texas til Denver, Colorado fredag. Ved middagstid dagen etter bega de seg ut på den i overkant av 12 kilometer lange fjellturen. På veien rakk de å bestige over 900 av fjellets 4000 høydemeter.

Langs fjellturen fant Mason et passende sted for det spesielle øyeblikket, hvorpå Davies svarte «ja». Men bare timer ut i forlovelsen støtet de på sin første utfordring.

Plutselig ble det mørkt, og ettersom det ikke er en lett gjenkjennelig sti langs turruta, så gikk paret seg bort.

Fikk hjelp

I en pressemelding skriver sheriffkontoret i Boulder County at paret verken var utstyrt med tilstrekkelig med vann eller varme klær. De var heller ikke forberedt på å overnatte ute.

Heldigvis, skriver politiet, ble de funnet av en annen turgåer som tok dem med til sine egne venner som hadde slått leir ved innsjøen Diamond Lake.

«De viste symptomer på høydesyke, samt alvorlig dehydrering. Og de andre turgåerne ga dem vann, mat og et varmt oppholdssted», skriver politiet i pressemeldingen.

Ringte nødnummeret

Men på grunn av parets helsetilstand, bestemte en av de andre turgåerne seg for å gå ned for å hente bilen sin. Videre kjørte hun inn til tettstedet Nederland i Colorado hvor hun fikk telefondekning og kunne ringe nødnummeret.

Klokka 02.08 på natta mottok Boulder-politiet meldingen om paret. De koblet på lokale brannmannskaper og en redningsgruppe. Etter nesten to og en halv time klarte nødetatene å ta seg til leirplassen hvor paret befant seg

Helsepersonell bestemte at paret måtte fraktes ned umiddelbart. På det tidspunktet hadde helsetilstanden deres bedret seg betraktelig, så de klarte å gå ned til parkeringsplassen sammen med den utsendte redningsgruppa.

Gladmelding

Klokka 06.30 var de vel framme ved leiebilen, og formen var såpass god at det ikke var nødvendig med mer oppfølging fra helsepersonell.

Overfor politiet erkjente Mason at de startet fjellturen for seint, og at de ikke hadde pakket med seg tilstrekkelig med mat og drikke.

Politiet kommer også med en gladmelding:

«Paret er fortsatt forlovet, til tross for den minneverdige prøvelsen».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!