Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drømmehelg i Sør-Norge

Sør- og Østlandet får mye sol og varme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Østlandet med Oslo og Akershus, Telemark og Agderfylkene kan kose seg med en skikkelig sommerhelg. I helga blir det opphold og pent og varmt vær.

- Østafjells får vi det beste været, med temperaturer som vil ligge på noenogtjue grader, opp mot 25 grader på det varmeste, sier vakthavende meteorlog Olav Krogsæter til Dagbladet.no.

Det gode været fortsetter i neste uke, men det blir utrygt for lokale ettermiddagsbyger. Mot midten av uka øker muligheten for regn, men temperaturene holder seg rundt 20-tallet sør i landet.

- Lørdagen er den beste dagen generelt i landet. Også på vestlandet ser det fint ut, men det blir mer skyer jo lenger nord vi kommer. Det blir bra i Rogaland og de fleste stedene får nok over 15 grader, sier Krogsæter.

Faren for regn øker utover i helga. Allerede lørdag kveld kan nedbøren komme og søndagen kan bli ganske grå vest i landet.

- Nordvestlandet og Trøndelag må nok regne med skyer og nedbør på søndag.

Lenger nord blir det ikke like sommerlig i helga. Nordland får blandet vær med litt sol og litt regn på lørdag. Søndag øker faren for nedbør. Det blir ganske grått også i Troms og Finnmark, der de nok må ha på seg ytterjakker i helga. Temperaturene kan falle ned mot ti grader.

- Jeg håper på litt sol i Troms og Finnmark på lørdag, men kan ikke love noe. Søndag kommer nedbørområdet inn sørfra, men det blir nok ikke så mye nedbør. Men det blir ikke så varmt, en 12-15 grader på det best, sier Krogsæter.

SVALESTUP:  Mikkel Hjorthøg (t.v.), Jonas Holthe og Henrik Wilhelmsen koser seg på strendene i Oslo. Foto: Scanpix
SVALESTUP: Mikkel Hjorthøg (t.v.), Jonas Holthe og Henrik Wilhelmsen koser seg på strendene i Oslo. Foto: Scanpix Vis mer

*Sjekk været i byer i Norge og verden her.

Drømmehelg i Sør-Norge
TØRSTESLUKKER: Salget av øl og andre kalde drikker vil nok stige til værs når Sør-Norge kan kose seg med sommervær i helga.
BADEENGEL: Ett og et halvt år gamle Milla Ramona Eriksen har allerede startet badesommeren på Huk i Oslo.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling