Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Været

Drømmehelg i vente

Du har all grunn til å juble over helgeværet.

VIL DU GJØRE DETTE I HELGA? Da kan kommende helg være en fin anledning. I hele landet er det meldt sol og minusgrader. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VIL DU GJØRE DETTE I HELGA? Da kan kommende helg være en fin anledning. I hele landet er det meldt sol og minusgrader. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Har du ikke gått på ski i år ennå, kan kommende helg være den perfekte anledningen til å lufte langrennsskiene. For denne helga, ser ut til å bli en drømmehelg værmessig.

Både fredag, lørdag og søndag er det meldt sol og minusgrader i hele landet.

- Det blir sol mange steder. Selv på Vestlandet blir det minusgrader, sier Eldbjørg Moxnes, meteorolog ved Meteorologisk institutt, til Dagbladet.

Sett bort fra at det er utrygt for skyer Østafjells lørdag, blir i hvert fall søndagen fin.

- GRUNNEN TIL AT JEG FLYTTER: Den britiske ingeniøren Chas Pope satt opp et kamera og filmet ut vinduet sitt i Beijing. I løpet av 20 minutter har en vegg med forurensing veltet inn over den kinesiske hovedstaden. Videoen minner meg på hvorfor jeg forlater Beijing, sier ingeniøren, som nå flytter til Singapore. Video: CNN Vis mer

Vått i dag - tørt i morgen

Men før vi kommer så langt, må sørlendingene være klar over at dagen i dag blir en grå og våt dag.

For torsdag er det ventet nedbør i Sør-Norge, mens i Nord-Norge vil det fortsatt være tørt, som det har vært i en periode. I dag vil det fortsatt være en del vind i Trøndelag og Nordland, men fralandsvinden skal minke utover dagen.

Det tørre været i nord trekker sørover torsdag, noe som betyr sol og minusgrader i hele landet fredag.

- Det kan bli ganske kaldt på Vestlandet, og på indre strøk av Østlandet kan temperaturen krype ned til 20 minusgrader, sier Moxnes.

Etterlengtet for vestlendingene

Nordøstlig vindretning lørdag kan gi skyer Østafjells lørdag, men dette er foreløpig usikkert ennå.

- Det blir mye sol mange steder både lørdag og søndag. Det blir også ganske rolige vindforhold, så det blir en fin vinterhelg, sier Moxnes og fortsetter:

-Vestlandet får en fin periode med en del sol. Det har vært mye nedbør der i det siste. Det er sikkert sikkert etterlengtet med litt oppholdsvær.

Om du ikke skal gå på ski i helga, kan du i det minste benytte finværet til å gjøre andre ting. Meteorologisk institutt skriver på Twitter at de jubler over fredagsværet, og skriver at det blir ypperlige forhold for suge til seg litt D-vitaminer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!