Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drømmehuset smadret av uværet

Kjetil Szajnfeld og familien må begynne husbyggingen helt på nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Over hele Vestlandet herjet stormen «Per» i natt, og i Hordaland har både båter og flyplass hatt problemer. På Sotra førte den sterke vinden i natt til at en hel families boligplaner bokstavelig talt er utslettet, skriver bt.no.

- Vi skulle flytte inn i juni, men nå ser det stygt ut, sier Kjetil Szajnfeld til Dagbladet.no.

Familien på fire begynte å bygge på huset i Skogsvåg på Sotra i november, og skulle etter planen legge på takstein neste uke. Da stormen slo inn over området i natt, fryktet Szajnfeld at huset ikke kom til å bli stående i uværet. Klokka fire på natta var alt i orden, men en time senere fortalte Szajnfelds naboer at hele huset på tre etasjer hadde gått i bakken.

- Jeg ble jo sjokkert da jeg så det, selv om det var dette jeg hadde fryktet. Det var et sterkt syn, sier han, og forteller at både det nylagte gulvet og de fleste plankene ble ødelagte.

Ryktene om det ødelagte huset gikk fort i området, og Szajnfeld forteller at det har vært mange innom for å se på ødeleggelsene.

- Det har nesten vært folkevandring. Mange som har sett det, har blitt sjokkert. Folk som har vært i bygningsbransjen i mange år, sier at de ikke har sett noe lignende noen gang, sier Szajnfeld.

Også sønnene hans på sju og åtte år har vært ved tomta for å se på huset.

- De er mest lei seg for at de nye rommene deres er ødelagt. Vi har bodd ganske trangt en stund, og de gledet seg mest til å få egne rom, forteller Szajnfeld.

UTSLETTET: Huset til familien Szajnfeld på Sotra, som skulle vært ferdigbygget i juni, tålte ikke ekstremværet i natt.
UTSLETTET: Huset til familien Szajnfeld på Sotra, som skulle vært ferdigbygget i juni, tålte ikke ekstremværet i natt. Vis mer

Til tross for tilbakeslaget, har ikke familien gitt opp det nye huset sitt.

- Nå skal vi først starte opprydningen. Men vi må begynne helt på nytt med byggingen, sier Szajnfeld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!