Drømmejul for dem som hater snø

Julehøytida ser grå eller grønn ut. For de aller fleste.

PÅ JORDET: En oppblåsbar nisse var satt opp ved juletresalget i Nittedal for å tiltrekke kunder. Meteorologene varsler regn og plussgrader flere steder i landet i jula. Bildet er fra 2015. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
PÅ JORDET: En oppblåsbar nisse var satt opp ved juletresalget i Nittedal for å tiltrekke kunder. Meteorologene varsler regn og plussgrader flere steder i landet i jula. Bildet er fra 2015. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Prognosen for været fram til bitte lille julaften ser ganske positiv ut for dem som hater å måke snø. Hvis du mot formodning skulle elske denne aktiviteten, bør du oppholde deg på fjellet eller i Nord-Norge.

Mildvær

- De neste ti dagene blir det ganske mildt over store deler av landet. Prognosene for selve jula er ikke klar ennå, men oppkjøringen mot høytida danner ikke et grunnlag for en hvit jul der det ikke allerede er snø, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt Marit Berger til Dagbladet.

- Det blir kuldegrader i indre deler av Troms og Finnmark. Her kan temperaturen komme ned mot 10 minusgrader. Langs kysten ser det ut til å bli plussgrader i nesten hele landet. Trondheim, Bergen og Kristiansand vil få mellom to og fem plussgrader. Også inn mot Oslofjorden vil det være to til tre plussgrader, sier Marit Berger.

Mindre vanlig med hvit jul

En oversikt utarbeidet av Meteorologisk institutt viser at det har blitt mindre vanlig med hvit jul i det lavtliggende områder på Øst- og Sørlandet de siste 30 åra.

Statistikken viser at sjansen for snø på julaften har minket langs hele kysten fra grensa mot Sverige opp til Lofoten i nord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer