HANDY: Kvinner foretrekker handymann, viser ny svensk undersøkelse. Snekkeren scorer høyest av alle. Foto: METTE MØLLER/DAGBLADET
HANDY: Kvinner foretrekker handymann, viser ny svensk undersøkelse. Snekkeren scorer høyest av alle. Foto: METTE MØLLER/DAGBLADETVis mer

Drømmemannen er snekker

Kvinner foretrekker handymen. Menn vil ha akademiker-damer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) I en undersøkelse foretatt av det svenske magasinet Du&jobbet har menn og kvinner rangert hvilket yrke de foretrekker hos en partner. Og konklusjonen er rimelig klar:

Kvinner vil ha handymen.

Øverst på lista troner et av verdens eldste yrker - nemlig snekkeren.

Også de neste plassene på lista er kapret av menn med praktiske yrker. Snekkeren blir tett fulgt av ingeniøren og gartneren.

Muskler

- Vi velger partner ut fra stereotype bilder av andre. Og når vi hører ordet snekker, så legger vi automatisk på muskler, sier sosiolog Ylva Ulfsdotter Eriksson til magasinet.

Akademikeren finner vi først på en fjerdeplass. Og han er lege.

Riktignok svarer en stor del av kvinnene i rundspørringen til Du&jobbet at yrket ikke spiller noen avgjørende rolle. Det er personen som teller.

- Men det stemmer ikke helt, forteller Helena Ehnbom, markedssjef på nettdatingstedet match.com.

Hun slår fast at yrket har betydning når folk søker etter den rette.

- Den man treffer, trenger ikke å være rik, men mange ønsker også at deres partner har orden på økonomien, forteller hun.

Menns favoritt
Mens kvinnen ønsker seg en mann som kan lett tar praktiske utfordringer, er mennene mer ambisiøse i sitt valg av drømmedama.

Hun skal nemlig aller helst være lege, ifølge undersøkelsen.

På andreplass her finner vi tannlegen, fulgt av juristen.

Nederst på lista over menns favoritt-partneremne finner vi den kvinnelige drosjesjåføren.

Minst populær
Også kvinnene veit hvilke menn de ikke vil ha.

Hvis du titulerer deg som rengjøringsarbeider eller maskinfører, så stiller du bakerst i frierkøen, i alle fall i følge denne undersøkelsen.

Blant de 500 svenskene som har deltatt i undersøkelsen, svarer svært få kvinner at de ønsker seg menn med lavstatusyrker.