- Drømmepåske i nord

Men påsketuristene i sør må se langt etter sola. Sjekk påskeværet!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Nord-Norge ser ut til å få en drømmepåske i år, med sol og ganske gode temperaturer, sier meteorolog Olav Krogsæter i Storm Weather Center til Dagbladet.no.

Pøs i sør

I dag er det flott og klart vær de fleste steder i landet, men i morgen skal det snu i sør. Et lavtrykk som i øyeblikket pøser ned over britene, beveger seg i vår retning. Det vil erstatte høytrykket som har varmet Sør-Norge de siste dagene.

- Den første nedbøren kommer inn over Sør-Norge tidlig i morgen. På Østlandet blir det skyet og grått. Her kommer regnet først på ettermiddagen, sier Krogsæter.

- Det blir nok mest nedbør i agderfylkene og på Vestlandet i morgen.

På søndag er det fare for pøsregn både i lavlandet på Sørlandet og på Vestlandet sør for Bergen. Det samme har møringer og trøndere i vente.

- Utover uka får Sør- og Østlandet det gråeste været i landet. Det blir kjøligere enn de siste dagene, særlig på Vestlandet, sier Krogsæter.

De som skal på påskefjellet sør for Jotunheimen må også belage seg på gråvær og nedbør i påsken. I områder som ligger høyere enn 1000 meter over havet kommer nedbøren som snø.

- Men ikke se helt svart på det, trøster meteorologen. - Det vil ikke regne eller snø kontinuerlig.

Sol i nord

Neste uke smiler værgudene til nordlendingene. Drømmeværet skal i alle fall vare til skjærtorsdag.

- Det kan godt være at det fortsetter lenger, men så langt fram i tid er prognosene usikre.

Helge- og påskeværet ser særlig fint ut i Troms og Finnmark. Her kan de de vente seg klarvær, sol og temperaturer opp mot åtte grader.

- Men nettene vil bli kalde, så temperatursvingningene blir store.

Også i fjelltraktene i nord loves det knallvær.

Varmt i Spania

Mange nordmenn vender ryggen til fjellheim og hyttekos i påsken. Sol og varme lokker mange sørover i DEuropa, og det ser ut til at de heldigste har billett til Spania eller Portugal.

- Her vil temperaturene ligge mellom 20 og 25 grader, lover meteorologen.

De som har tenkt seg til de greske øyer, bør derimot pakke ned en paraply. På Kreta skal det bli bra i helga, men allerede fra mandag meldes det om regn og overskyet vær, mens det kan bli bedre fra onsdag.

Verre ser det ut for de tyske og østerrikske alpene. Et lavtrykk vil legge seg over store deler av Danmark og Tyskland, og gi alt annet enn drømmeføre i skianleggene.

- Ja, der blir det faktisk verre enn i Sør-Norge, legger Krogsæter til.

Var det noen som snakket om fattig trøst?

Foto: SCANPIX