Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Påskeværet:

Drømmepåske i store deler av landet

Statsmeteorologen melder om bra påskevær, men én landsdel taper kampen om sola.

SOL: Det blir sol i store deler av landet denne påska. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SOL: Det blir sol i store deler av landet denne påska. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Store deler av landet kan glede seg til snø, sol og godt påskevær. Men noen må ta til takke med regn, sludd og vind.

Ifølge statsmeteorolog Justyna Wodziczko er det mye sol i vente, men ikke alle er like heldige.

Sol i øst

Østlandet kan se fram til opphold og lange perioder med sol. I lavlandet vil temperaturene ligge opp mot 3 plussgrader, men i fjellet vil det bli betraktelig kaldere.

- Fjellet på Østlandet vil få temperaturer mellom minus 3 og minus 5 på dagtid. Men det varierer jo litt hvor man er. Uansett blir det mye sol, lite vind og generelt veldig fint påskevær, sier Wodziczko.

Nedover mot Sørlandet blir været langt mer ustabilt.

- Det blir generelt ustabilt på Sørlandet, med noe nedbør og litt sol. Nedbøren vil komme som regn eller snø, statsmeteorologen.

Liten storm i fjellet

Vestlandet får en vindfull start på påskeuka. Tirsdag og onsdag skal det blåse liten storm på kysten og i fjellet. Men når vinden gir seg har også vestlendingene mye fint vær å se fram til.

PÅSKETEST: Mange forbinder påska med ski, hyttekos og appelsin i sola. Har vi glemt hvorfor vi egentlig har påskefri? DBTV testet mannen i gatas kunnskap om historien bak påska. Video: Marianne C. Huseby / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer

- Vinden minker fra onsdag. Da blir det også rolige forhold på kysten og i fjellet, mye sol og ganske fint vær. Det kan komme noe skyer innimellom, men dette varierer fra dag til dag. Det er ikke ventet noe særlig med nedbør, sier Wodziczko.

Hun har en tydelig oppfordring til dem som skal over fjellet i løpet av de nærmeste dagene.

- På grunn av vinden kan det bli kolonnekjøring i fjellet. Følg nøye med på Vegvesenet sine meldinger.

Værvinner

- Midt-Norge blir blant påskas værvinnere, slår Wodziczko fast.

Mandag og tirsdag kan det komme spredte snøbyger på kysten, men ellers ser landsdelen ut til å få godt vær.

- På utsatte steder vil det blåse opp til frisk bris, men det blir mye sol. Temperaturene ligger mellom en og fem plussgrader, sier Wodziczko.

Snø og sludd

Nord-Norge er landsdelen som kommer dårligst ut av meteorologenes værmelding. Det blir nedbør og lite sol i landets tre nordligste fylker.

- Det blir snøpåfyll stort sett hele påska og mest snø blir det i Troms, Finnmark og den nordligste delen av Nordland. Temperaturen vil ligge på rundt null grader de fleste steder, men nedbøren kommer stort sett som snø eller sludd, sier Wodziczko til Dagbladet.

Det blir altså ikke strålende påskevær i nord.

- Vinden vil komme fra sørvest, så bygene som ligger ute i havet kommer innover land, sier statsmeteorologen.

Sterk sol

Sola kan komme til å titte fram i enkelte deler av Nord-Norge.

- Mellom bygene kan sola komme. Minst snø vil det uansett bli på Finnmarksvidda. Det er også der det er størst mulighet for fint vær, med en del sol og temperaturer på rund fire minusgrader.

Til slutt kommer Wodziczko med noen råd man kan ta med seg inn i påskeuka.

- Påskesola er sterk, særlig der snøen ligger. Bruk solkrem og kle deg etter forholdene. Følg med på meldinger om vær og skredfare. Det er viktig å ta hensyn til været. Da blir det en bra påske, uansett hvor i landet man befinner seg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling