Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drømmepåske venter i fjellet

To uker igjen til påskeferien ligger det an til å bli en alle tiders drømmepåske til fjells. Snøen ligger i store mengder og det er mer i vente. Dessuten finnes det fortsatt mange ledige rom og hytter til leie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter flere år med til dels dårlige skiforhold for påsketuristene i Sør-Norge, ser årets påske endelig ut til å bli god. I hvert fall for alle med ski på beina. Mengder med snø ligger over hele landet og meteorologene varsler enda mer påskesnø den kommende uka.

75 år etter at Turistforeningen startet med sin kvisting av ruter i vinterfjellet ligger 5000 kilometer løyper klare til å ta imot årets påsketurister.

Og ytterligere titusenvis av løypekilometer over hele landet har perfekte forhold et par uker før årets store skiutfart.

De mest populære reisemålene i vinterfjellet melder om fortsatt god tilgang på både hotellrom, leiligheter og hytter.

Sikkert eller billig?

Vil du være garantert overnattingsplass eller vil du gamble og håpe på noe skikkelig billig? Det er spørsmålet. Skal du sikre deg overnattingssted bør du nemlig kaste deg rundt raskt. Det viser en fersk spørreundersøkelse Dagbladet har foretatt ved flere av de store bookingkontorene i landet. Men dersom du er på jakt etter de rimelige løsningene, kan det lønne seg å venter helt til en dag eller to før påske. Restesalg er en god måte å skaffe seg billig ferie på, men utvalget er naturligvis begrenset. Dessuten kan småbarnsforeldre eller langsrennsentusiastene finne rimelige og gode alternativer utenfor de aller mest «hippe» skistedene. Undersøk også hos danske reisebyråer som er storkunder i norsk vinterfjell og dermed får pakkerabatt.

Vær også klar over at Statskog og Fjellstyresambandene har hundrevis av hytter som de leier ut billig. Her kan du gjøre årets påskekupp.

Travle dager

- Vi har stor pågang om dagen. Men har fortsatt noe ledig kapasitet i de fleste prisklasser. Og best av alt: Vi har veldig bra med snø, og det holder massevis til påske, sier en optimistisk Lone Thor Wold i Hemsedal Booking.

- Her er det ikke mye ledig overnattingskapasitet igjen, opplyser Trysil Booking, som innkvarterer skiturister ved landets største skianlegg, Trysilfjellet.

Bortimot 40 av landets største alpinanlegg melder om snømengder på én meter eller mer. De fleste har om lag 120 til 130 cm.

Også for vestlendingene ser det ut til å bli en perfekt skipåske. Aller mest snø finner du i Hordaland, nærmere bestemt i Røldal, der de kan skilte med 350 cm snø!

Men også Eikedalen med 260 cm, Voss med 240 cm og Kvamskogen med 200 cm kan se påsken lyst i møte.

Den siste tidas store snøfall har sikret påskeskituren også for befolkningen i hovedstaden. Du trenger ikke alltid dra langt til fjells for å oppleve skikkelig påskestemning. Og akkurat nå er skiforholdene i Oslomarka perfekte.

Og mer snø og flere kuldegrader er i vente - så gjør deg klar til drømmepåsken.